Geen politie bij Fortuna Sittard - FC Utrecht, wedstrijd mogelijk afgelast

© ANP
UTRECHT - De politiebonden willen zaterdag geen politie inzetten tijdens de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard tegen Utrecht. Het is daarom onzeker of de wedstrijd wel door kan gaan.
De politiebonden willen protesteren tegen het uitblijven van een goede cao. Ze roepen de agenten die zijn ingeroosterd op om dat tijdstip naar een cao-bijeenkomst in Sittard te komen.
De bonden hebben deze wedstrijd als doelwit voor hun protest uitgezocht, omdat op 18 augustus vijf agenten gewond raakten bij de wedstrijd van Fortuna tegen PSV in het stadion in Sittard. Ze werden door relschoppers van beide clubs bekogeld met stenen en allerlei bouwmaterialen, die in de buurt liggen vanwege bouwwerkzaamheden.
De gemeente en de stadionbeheerder weigeren volgens de bonden om deze gevaarlijke situatie met rondslingerend bouwafval en puin te veranderen. En dat brengt volgens de bonden de veiligheid van het publiek en de politie in gevaar. De enige maatregel die volgens de bonden is getroffen, is het aantal in te zetten politiemensen te verhogen naar 150. En daarmee kiest de burgemeester voor de makkelijkste oplossing: het afwentelen van het risico op agenten en ME'ers, hekelen de bonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.