RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester gaat overleggen over doorgaan Fortuna Sittard - FC Utrecht

UTRECHT - De wedstrijd Fortuna Sittard - FC Utrecht mag zaterdag alleen doorgaan als de veiligheid gegarandeerd is. Fortuna Sittard moet daartoe aanvullende maatregelen nemen, zegt burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen.

Hij reageert op een protestactie van de politiebonden. Cox gaat met alle betrokken partijen om tafel zitten. Aan de hand van dit overleg beslist hij of de wedstrijd doorgaat.

De vakbonden willen dat er zaterdag geen politie is bij de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard tegen Utrecht. Zij protesteren hiermee tegen het uitblijven van een in hun ogen goede cao. Ze roepen de ingeroosterde agenten op om op dat tijdstip naar een cao-bijeenkomst te komen, in de buurt van het stadion in Sittard.

Burgemeester Cox wil van de politie duidelijkheid over de gevolgen voor de veiligheid. De bonden hebben deze wedstrijd als doelwit voor hun protest uitgezocht, omdat op 18 augustus vijf agenten gewond raakten bij de wedstrijd van Fortuna tegen PSV in het Sittardse stadion. Ze werden door relschoppers van beide clubs bekogeld met stenen en allerlei bouwmaterialen, die in de buurt liggen vanwege bouwwerkzaamheden.

De gemeente en de stadionbeheerder weigeren volgens de bonden om iets te doen tegen de gevaarlijke situatie met rondslingerend bouwafval en puin. En dat brengt volgens de bonden de veiligheid van het publiek en de politie in gevaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -