Van Dijk houdt derde plaats vast in Ladies Tour

Ellen van Dijk
Ellen van Dijk © Orange Pictures
WOERDEN/MIJDRECHT - Wielrenster Ellen van Dijk staat na de eerste etappe van de Boels Ladies Tour nog altijd derde in het tussenklassement. De Woerdense wist die uitgangspositie te bemachtigen tijdens de proloog in Arnhem.
De eerste etappe, met start en finish in Nijmegen, werd gewonnen door Annemiek van Vleuten. De Wageningse won een dag eerder ook al de proloog.
Van Vleuten demarreerde zo'n 20 kilometer voor de finish, samen met Anna van der Breggen en de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Vervolgens ging de wereldkampioene tijdrijden er solo vandoor.
Ze nam snel een voorsprong van een halve minuut maar koos vervolgens een verkeerde bocht. Van Vleuten moest omdraaien, maar eenmaal terug op het parcours wist ze haar leidende positie toch te verdedigen. Ze kwam 12 seconden voor het peloton over de finish. Van Dijk finishte als tiende.
Floortje Mackaij kwam als 27e binnen. De Woerdense staat negende in het algemeen klassement. De Mijdrechtse sprintster Lorena Wiebes verloor veel tijd. Ze kwam op ruim drie minuten als 33e binnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.