FC Utrecht verhuurt Joosten aan VVV

© vvv-venlo.nl
UTRECHT - Patrick Joosten speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor VVV Venlo. De 22-jarige aanvaller komt bij FC Utrecht niet aan spelen toe. FC Utrecht wil na de verhuur wel door met Joosten. Het heeft aan zijn huidige contract, dat tot medio 2020 loopt, een optie toegevoegd om deze met een seizoen te verlengen.
Joosten genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding in zijn geboortestad Nijmegen bij NEC. In het seizoen 2014/2015 maakte de aanvaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Na drie optredens voor NEC in de Jupiler League stapte Joosten over naar FC Utrecht. In de Domstad kwam hij tot 40 officiële wedstrijden in het eerste elftal en 14 partijen met de beloftenploeg in de Jupiler League.
"De sterkte en breedte van onze selectie hebben ertoe geleid dat het perspectief op speeltijd voor Patrick in het eerste elftal dit seizoen niet gegarandeerd is. Patrick is na lang blessureleed weer fit en is in een fase van zijn loopbaan aanbeland waarin het van groot belang is om wedstrijden op eredivisie niveau te spelen", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van de club. "Dit perspectief kan VVV-Venlo op dit moment beter bieden, wat goed is voor Patrick, maar uiteraard ook voor ons. We wensen Patrick succes in Venlo en gaan zijn ontwikkeling daar nauwgezet volgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.