Kelderman baalt van tijdverlies

© Orange Pictures
UTRECHT/VEENENDAAL - Wilco Kelderman zag de hoop op een goed klassement in de Ronde van Spanje donderdag voorlopig verdwijnen. De Nederlandse renner van Sunweb liep in de zesde etappe door een botsing een kapotte achterband op en verloor een kleine 2 minuten op de meeste van zijn concurrenten.
"We reden een dorpje in en het zou daarna 'op de kant' gaan. Het was vrij hectisch. Er waren van die rubberen paaltjes in het midden en daar reden ze tegenop en toen vielen ze. Ik moest vol in de ankers. Ze reden volle bak in mijn achterwiel en die was toen krom", beschreef Kelderman na de finish de situatie.
Met hulp van zijn ploeggenoten probeerde Kelderman, nog altijd lid van De Volharding uit Utrecht, met een nieuwe band het verlies te beperken, maar dat lukte niet. "Ik hoopte dat ze vooraan nog stil zouden vallen, maar dat gebeurde niet. Het is pijnlijk om op zo'n manier tijd te verliezen, maar ik kan het niet meer terugdraaien. Ik ben superteleurgesteld, maar op dit moment kan ik er niets aan doen."
Utrechter Martijn Tusveld verloor 2.47 minuut, Dylan van Baarle uit Veenendaal finishte op 5.36 van winnnaar Bouhanni.
Kelderman zakte in het klassement van de zesde naar de zeventiende plek. Tusveld is 108e, Van Baarle 165e.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.