AFC opnieuw pittige test voor Spakenburg

Guido van Rijn is er nog altijd niet bij
Guido van Rijn is er nog altijd niet bij © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg wacht zaterdag opnieuw een pittige test in de Tweede divisie. De promovendus, die zaterdag de rentree vierde met een 1-0 zege tegen Barendrecht, gaat in Amsterdam op bezoek bij AFC. Die ploeg wordt getraind voor voormalig Eemdijk-coach Ulrich Landvreugd.
AFC won afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen de nummer twee van vorig seizoen, Kozakken Boys, met 1-0. De enige treffer kwam op naam van Raily Ignacio, die tussen 2011 en 2013 zijn doelpunten maakte voor Spakenburg. Bij Spakenburg - Barendrecht was Mike Vreekamp matchwinner.
In 2014 werd Spakenburg uit tegen AFC landskampioen
In 2014 werd Spakenburg uit tegen AFC landskampioen © Bert Kous

HISTORIE

AFC en Spakenburg troffen elkaar twee keer eerder in competitieverband. In het seizoen 2016/2017, het seizoen waarin Spakenburg uit de Tweede divisie degradeerde, won AFC zowel in Amsterdam als op de Westmaat met 2-1.
Twee duels tegen AFC waar Spakenburg wel goede herinneringen aan bewaart, werden gespeeld aan het einde van het seizoen 2013/2014. AFC speelde als kampioen van de Topklasse zondag tegen de Blauwen, die kampioen van de Topklasse zaterdag waren geworden. Op de Westmaat won Spakenburg met 4-1, op Goed Genoeg was AFC met 3-2 de sterkste, maar Spakenburg pakte de titel.

OUDE BEKENDEN

Bij AFC treft Spakenburg behalve de eerder genoemde Ulrich Landvreugd en Raily Ignacio nog vier anderen die in het Utrechtse actief zijn geweest. Centrumverdediger Rob Rietveld speelde jarenlang voor Hercules. Linksachter Kenny Teijsse speelde voor FC Utrecht, waar hij één van zijn weinige basisplaatsen had in de beruchte Europese uitwedstrijd tegen het Luxemburgse Differdange. Aanvaller Fouad Belarbi speelde voor IJsselmeervogels, Eemdijk en Hercules. Doelman Patrick Zonneveld stond enkele seizoenen onder de lat bij IJsselmeervogels.
AFC-er Rob Rietveld speelde tien seizoenen voor Hercules
AFC-er Rob Rietveld speelde tien seizoenen voor Hercules © Geert Lommers

BLESSURES

Bij Spakenburg ontbreken nog altijd Guido van Rijn en Tom Menting (beiden knie) en Nathaniel Will (bilspier)

LIVE

AFC - Spakenburg begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.