Tannane hoopt op eerste speelminuten in Sittard

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Zonder de geblesseerde Rico Strieder, maar met Joris van Overeem en Oussama Tannane terug in de wedstrijdselectie reist FC Utrecht zaterdag af naar Limburg, voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De promovendus haalde één punt uit de eerste drie duels, maar mag niet worden onderschat, vindt hoofdcoach Jean-Paul de Jong. "Ze hebben tegen PSV op het nippertje verloren. Bovendien hebben ze een gevaarlijke aanval."
Joris van Overeem keert terug na een schorsing
Joris van Overeem keert terug na een schorsing © fcutrecht.nl

AFSPRAKEN

FC Utrecht zelf verspeelde zondag tegen VVV twee dure punten. Na een prima eerste helft en een 1-0 voorsprong door een mooie treffer van Nicolas Gavory volgende een slechte tweede. Uiteindelijk mocht FC Utrecht van geluk spreken dat het 1-1 bleef. "We hielden ons na rust niet meer aan de afspraken. Dat moet beter. De goede eerste helft moeten we twee helften volhouden."
Jea-Paul de Jong: "We hielden ons niet aan de afspraken, dat moet beter"

KERK OF DESSERS

De Jong constateert ook dat FC Utrecht moeilijk scoort. Met name Gyrano Kerk miste de voorbije veelkansen. Dat zou kunnen betekenen dat De Jong in Sittard kiest voor Cyriel Dessers, die vorig seizoen makkelijk scoorde. "Maar Cyriel heeft in de voorbereiding onvoldoende laten zien, daarom hebben we voor Kerk gekozen", zegt De Jong. Wie er zaterdag start laat hij in het midden.

TANNANE

Dat zal waarschijnlijk Oussama Tannane nog niet zijn. De van St. Etienne gehuurde spits was vorige week ziek maar zit zaterdag bij de selectie. Hij verwacht niet in de basis te staan. "We hebben afgesproken rustig aan te doen, en te beginnen met invalbeurten. Ik ben hier gekomen met een gebrek aan wedstrijdritme, omdat ik het laatste half jaar bij St. Etienne bijna niet meer gespeeld heb."
Oussama Tannane krijgt mogelijk zijn eerste minuten in Sittard
Oussama Tannane krijgt mogelijk zijn eerste minuten in Sittard © FCUtrecht.nl
Oussama Tannane: "We hebben afgesproken rustig aan te doen"
Tannane kan in elk geval wel doelpunten maken, en dat is waar FC Utrecht momenteel behoefte aan heeft. "Ik kan scoren, maar ik ga niet zeggen dat wel ik even topscorer van de eredivisie ga worden."
Fortuna Sittard - FC Utrecht begint zaterdag om 20.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.