Kijk Een Berg Sport! 'Zuidam is nog ergens mee bezig'

Een Berg Sport
Een Berg Sport © RTV Utrecht
UTRECHT - Op de dag van de transferdeadline praat René van den Berg over de laatste ontwikkelingen bij FC Utrecht. "Jordy Zuidam is de hele tijd ingesprek. FC Utrecht kan zomaar nog met die spits komen", laat de presentator weten in zijn programma op RTV Utrecht.
René van den Berg voorspelt: "Er komt nog een spits bij"
Gert Kruys en Korneel Evers zijn ook weer van de partij. Met voormalig-voetbalprof Robert Roest wordt gesproken over de uitwedstrijd van zaterdagavond tegen Fortuna Sittard.

ROBERT ROEST

Roest speelde 191 wedstrijden in het groen-geel van Sittard (16 doelpunten). 187 keer droeg hij het shirt van FC Utrecht (14 doelpunten. "Nee, FC Utrecht is mijn club", lacht Roest, "Ik heb wel meer wedstrijden gespeeld voor Fortuna, maar dat is zonder de Europese wedstrijden met FC Utrecht. Daarnaast heb ik meer seizoenen in Utrecht gespeeld." Toch was de tijd in Limburg wel bijzonder voor de voetballer uit Soest. "Ik heb met Fortuna ondermeer een bekerfinale gespeeld. Dat blijft je wel bij".
Robert Roest: "FC Utrecht gaat het moeilijk krijgen in Sittard"
Roest denkt dat Fortuna wel te pakken is voor FC Utrecht, maar makkelijk wordt het niet. Dat denkt Gert Kruys ook. "Het publiek zal er achter gaan staan in Sittard. Daarnaast heeft FC Utrecht veel nieuwe spelers en dat gaat gepaard met de nodige ups en downs."

GELOOF IN KERK

Gyrano Kerk is een speler die het moeilijk heeft dit seizoen. De spits krijgt het vertrouwen van Jean-Paul de Jong, maar lijkt zelf geen vertrouwen te hebben. Afgelopen wedstrijd tegen VVV wist de spits de grootste kans van de wedstrijd niet te verzilveren. Hij kreeg de hoon van het thuispubliek over zich heen. "Kerk speelt ongelukkig, maar om hem na twee wedstrijden al te slachtofferen is misschien iets te snel", neemt Gert Kruys het voor Kerk op.
Gyrano Kerk staat onder druk van de supporters
Roest heeft wel meegemaakt dat spelers kapot werden gemaakt in de Galgenaard. "Soms zou je willen dat supporters spelers meer steunen. Maar feit is dat het publiek zich tegen een spelen kan keren. Bij de één gaat dat sneller dan bij de ander, maar als dat eenmaal gebeurt heb je het echt lastig."

ODE

Korneel Evers staat in zijn ode stil bij het teleurstellende optreden afgelopen weekend tegen VVV. Daarin pakten de wissels niet goed uit en ontsnapte FC Utrecht in de slotfase nog aan een nederlaag.
De Ode van Korneel Evers

AAN DE TAP MET AP

Appie Boonen ontvangt in zijn café Ons Honk voor het eerste een FC Utrecht-supporter om over een bijzondere belevenis te praten. Wil je Ap ook ontmoeten? Mail dan naar Appie@rtvutrecht.nl
Aan de tap met Ap

LIVE

Fortuna Sittard - FC Utrecht is zaterdagavond live te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM. Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.