Puntloos GVVV helpt Jong Sparta in het zadel

© RTV Utrecht / Bert Kous
VEENENDAAL - De voetballers van GVVV hebben in de tweede divisie kennisgemaakt met hun eigen beloftenploeg-trauma. Jong Sparta Rotterdam was op Sportpark Panhuis met 4-3 te sterk voor de Veenendaalse ploeg van trainer Niek Oosterlee.

UIT HANDEN

GVVV gaf in het laatste kwartier van de eerste helft alles uit handen. Via fouten van de Veenendalers konden de Rotterdamse beloften op een riante 3-0 voorsprong komen. Binnen twee minuten stond het 2-0, waarna op slag van rust via een penalty GVVV zo goed als kansloos leek.
Niek Oosterlee: "Tegen zoveel fouten kun je niet op voetballen"

COMEBACK

Dat beeld draaide in de tweede helft compleet om. Roy Terschegget bracht de spanning terug vanaf de stip op elf meter. Bart Hulsbos knikte een kwartier later de 2-3 tegen de touwen, waarna een spannende slotfase volgde. GVVV zette alles op alles, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg.
Daar profiteerde Sparta optimaal van: Dos Santos besliste het duel met de 4-2. De 3-4 van Wout Blasman in blessuretijd was er alleen voor de statistieken.
Roy Terschegget: "Tweede helft geeft burger moed"

TRAUMA

In de vorige twee seizoenen speelde GVVV tien keer tegen aanstormende talenten van profclubs. Zes keer werd verloren, twee keer gelijkgespeeld en slechts één keer gewonnen. Daar kwam vandaag het weinig positieve resultaat tegen Jong Sparta nog bij.
Bert Kous over GVVV - Jong Sparta
33' Gianni Dos Santos [0-1]
34' Ayoub Boukhari [0-2]
43' Ayoub Boukhari [0-3, pen.]
55' Roy Terschegget [1-3, pen.]
70' Bart Hulsbos [2-3]
83' Gianni Dos Santos [2-4]
90' Wout Blasman [3-4]
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.