FC Utrecht bijt zich stuk op Fortuna Sittard

UTRECHT - FC Utrecht heeft voor de tweede week op rij niet kunnen winnen. Het speelde in Sittard gelijk tegen Fortuna (1-1). De Limburgers sprokkelden na twee nederlagen op rij zo weer een puntje in de eredivisie. Urby Emanuelson (0-1) en Andrija Novakovich kwamen na de rust tot scoren.
De hoogtepunten van Fortuna - FC Utrecht op Radio M Utrecht
We kwamen hier voor drie punten. Dit is teleurstellend.
Jean-Paul de Jong
Met name Novakovich had er zin in. De Amerikaanse aanvaller zette keeper David Jensen met twee doelgerichte acties meteen aan het werk. Na de moeilijke beginfase kwam FC Utrecht beter in de wedstrijd. Vooral van Sander van de Streek ging veel dreiging uit. In de 28e minuut haalde Emanuelson hard uit. Keeper Alexei Koselev kon de bal nog net wegtikken.
Jean-Paul de Jong: "Teleurstellend resultaat, we kwamen voor drie punten"
Na de rust was FC Utrecht de betere ploeg. Leon Guwara schoot op de paal en Gyrano Kerk werd door Wessel Dammers van scoren afgehouden. Nadat Koselev een inzet van Van de Streek met grote moeite had gestopt, opende Emanuelson de score nadat hij fortuinlijk in balbezit was gekomen (0-1).
Timo Letschert viel uit met kramp. Meteen na de wissel viel de gelijkmaker.

SNELLE GELIJKMAKER FORTUNA SITTARD

Novakovich maakte een kwartier voor tijd gelijk, ook niet zonder geluk: 1-1. De Amerikaanse spits sloeg uit een dood spelmoment toe na een misverstand tussen Bergström (net in de ploeg gekomen voor Letschert) en Janssen.
Daar bleef het bij, al kopte Novakovich nog op de paal. FC Utrecht staat vooralsnog tiende in de eredivisie met vijf punten uit vier wedstrijden. Over twee weken komt FC Emmen op bezoek.