RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorzitter SVA Papendorp: "De strijd en positiviteit is terug"

1/2
UTRECHT - SVA Papendorp maakte zondag haar debuut in het amateurvoetbal. De nieuwe amateurclub, vernoemd naar het gelijknamige gebied waar het sportpark gevestigd is, deed dat in duel met RKAVV in de hoofdklasse B (1-1). Toch is er meer sprake van een rentree, dan van een écht debuut. SVA Papendorp vloeit voort uit het vroegere Magreb'90 dat vorig seizoen nog onder die naam actief was in de derde divisie A. 

Na afloop van het duel is voorzitter Amenchar el Bachir van de herrezen Utrechtse amateurclub een tevreden man. "De strijd en positiviteit is terug", zo laat hij optekenen in gesprek met Namen&Rugnummers-verslaggever Robert Claus. Hij legt uit waarom er gekozen is voor een naamsverandering. "Magreb'90 blijft voor altijd in ons hart, maar het is natuurlijk geen geheim dat we een moeilijke tijd hebben doorgemaakt. De naam is daardoor besmet geraakt en hiermee willen we laten zien dat we een frisse start willen maken."

Namen&Rugnummers-verslaggever Robert Claus in gesprek met voorzitter Amenchar el Bachir (SVA Papendorp)


Met het veranderen van de clubnaam zijn echter de problemen uit het verleden niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Magreb'90 had in het verleden problemen met onder andere de belastingdienst en het is de vraag hoe het er nu voorstaa en wat de mogelijke gevolgen voor de nieuwbakkenclub hiervan kunnen zijn. "Onze juristen zijn daar op dit moment mee bezig", zo vervolgt el Bachir. "Je hebt de strijd binnen de lijnen gezien vandaag. Diezelfde strijd willen we op bestuurlijk vlak laten zien met al onze leden en vrijwilligers." 

GEMEENTE UTRECHT
Over de gemeente Utrecht is El Bachir duidelijk. "Met de gemeente Utrecht heb ik geen problemen, behalve dan dat we nog wachten op kunstgrasvelden. Wij moeten nu telkens bij de buren trainen of velden huren want de gemeente schuift het af op de aannemener. Wij hebben gewoon kunstgrasvelden nodig zodat we kunnen trainen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -