Wesley Sneijder 'bloednerveus' voor afscheidsinterland

© Orange Pictures
UTRECHT - Wesley Sneijder laat zich donderdagavond verrassen bij zijn afscheidsinterland in het Nederlands elftal. De 34-jarige Utrechter heeft naar eigen zeggen geen idee wat hem te wachten staat in de Johan Cruijff ArenA, waar in ieder geval André Hazes junior gaat optreden. "Ik wil nog één keer laten zien wie en wat ik ben. Het zit nog niet echt in mijn hoofd dat het daarna klaar is. Maar goed, dat schijnt wel zo te zijn"', zegt Sneijder met een kwinkslag in een interview met de KNVB.
In 133 interlands ben ik totaal niet nerveus geweest, maar nu ben ik bloednerveus
Wesley Sneijder

AFSCHEID

Bondscoach Ronald Koeman vloog begin dit jaar naar Qatar om de spelmaker van Al-Gharafa te vertellen dat hij zonder hem gaat bouwen aan een nieuwe ploeg. De recordinternational wilde echter graag op het veld afscheid nemen van Oranje en de fans, waarop de KNVB besloot een afscheidswedstrijd te organiseren voor Sneijder.
Dat gebeurt met een wedstrijd tegen Peru, waarin Sneijder voor de 134e keer het shirt van de nationale ploeg draagt. "In 133 interlands ben ik totaal niet nerveus geweest, maar nu ben ik bloednerveus. Misschien wel voor alles wat me te wachten staat. En het is de laatste keer", zegt Sneijder.
"Ik kijk er wel echt naar uit. Ook om in de periode van nu, met Koeman als nieuwe bondscoach, nog één keer deel uit te maken van die groep. Om alles nog één keer van dichtbij te beleven. En ook om nog een keer met de nieuwe jongens in Oranje samen te spelen."

BUITEN EUROPA

Sneijder wordt de derde international die namens een club van buiten Europa in Oranje speelt, na Ruud Krol en Johan Neeskens. Krol kwam drie keer voor de nationale ploeg uit als speler van de Canadese club Vancouver Whitecaps, Neeskens twee keer toen hij in de Verenigde Staten voor New York Cosmos speelde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.