Wesley Sneijder aanvoerder tijdens afscheidsinterland

© Orange Pictures
UTRECHT/ABCOUDE - Wesley Sneijder draagt tijdens zijn afscheidsinterland de aanvoerdersband. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman bekendgemaakt tijdens de afsluitende persconferentie. De Utrechtse middenvelder speelt donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA zijn 134e interland. Het is ook zijn laatste.
Het is de bedoeling dat Sneijder, die tegenwoordig zijn wedstrijden in Qatar speelt, zestig minuten meedoet met het Nederlands elftal. De oefenwedstrijd tegen Peru is speciaal ingericht als afscheid voor de recordinternational. Een record dat de speler uit Ondiep ooit nog verbroken ziet worden. Volgens Sneijder maakt Matthijs de Ligt (19) uit Abcoude wel een goede kans. "Dat zal ongetwijfeld een keer gaan gebeuren", aldus de Utrechter. "Als je 18, 19 jaar bent en je speelt in de basis. Dan zie ik in hem wel iemand die dat kan verbeteren."
Als je 18, 19 jaar bent en je speelt in de basis, dan zie ik in hem wel iemand die dat record kan verbeteren.
Wesley Sneijder over Matthijs de Ligt
FIFA-BAAS
De hoogste voetbalbaas ter wereld komt donderdag naar Amsterdam om bij de afscheidsinterland van recordinternational Sneijder te zijn. Voorzitter Gianni Infantino van de mondiale voetbalbond FIFA is op uitnodiging van de KNVB als eregast aanwezig.
Minister Bruno Bruins van Medische Zorgen en Sport zit ook op de tribune bij Sneijders laatste wedstrijd in Oranje. Op uitnodiging van de 34-jarige Utrechter komen ook tal van nationale en internationale voetbalcoryfeeën naar de wedstrijd tegen Peru.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.