Afscheidswedstrijd Wesley Sneijder eindigt met winst voor Oranje

© ANP
UTRECHT - Wesley Sneijder heeft waardig afscheid kunnen nemen van het Nederlands Elftal. De laatste wedstrijd in het oranje van de geboren en getogen Utrechter werd met 2-1 gewonnen.
De Utrechter speelde in de vriendschappelijke wedstrijd precies een uur mee als aanvoerder van Oranje. Daarna liep hij onder luid applaus van het veld. Memphis had op dat moment net de 1-1 gescoord en scoorde later ook de winnende treffer. Verdediger Matthijs de Ligt uit Abcoude stond eveneens in de basis.

DRIE BUSSEN

Zo'n vierhonderd leden van amateurclub DHSC gingen met de bus vanuit Utrecht naar de Arena. Sneijder had de kaarten beschikbaar gesteld voor de amateurclub uit Ondiep, waar hij ooit zijn eerste stappen op het voetbalveld zette.
Ook de voorzitter van de club, Ron Klunder, zat bij de familie Sneijder op de tribune. Zijn droom is nog altijd om de recordinternational weer eens in het blauwe shirt van DHSC te zien spelen. Of die droom uitkomt is maar de vraag. Wel steunt Sneijder de club onder meer financieel in de jacht naar een plaats in de Eerste Klasse.
Drie bussen DHSC vertrekken naar de Arena

LAATSTE INTERLAND

De fans zagen dat Sneijder zich in zijn 134ste en laatste interland niet kon onderscheiden. Oranje stond lang met 0-1 achter en toen hij plaatsmaakte voor Quincy Promes was de gelijkmaker nog geen minuut oud.
Sneijder werd door al zijn ploeggenoten geknuffeld toen hij de reservebank opzocht. "Wesley bedankt!", zongen de 40.000 fans in de Johan Cruijff ArenA. Na de wedstrijd kreeg hij een huldiging en liep hij met zijn vrouw Yolanthe Sneijder-Cabau en zijn zoons Jessey (12) en Xess Xava (2) een ereronde langs het publiek.

BOEGBEELD

De Utrechter debuteerde op 30 april 2004 in de oefeninterland tegen Portugal (1-1) als invaller in het Nederlands elftal. Al in zijn derde interland, in de play-offs voor het EK 2004, greep Sneijder de hoofdrol. Met een doelpunt en vier assists leidde hij Oranje langs Schotland (6-0) naar het EK in Portugal. De nummer 10 groeide daarna uit tot een van de boegbeelden van de nationale ploeg.
Leden van DHSC voor het vertrek naar de afscheidswedstrijd van 'hun' Wesley Sneijder.
Leden van DHSC voor het vertrek naar de afscheidswedstrijd van 'hun' Wesley Sneijder. © RTV Utrecht
De KNVB heeft Wesley Sneijder benoemd tot bondsridder. Voorzitter Michael van Praag reikte hem na de oefenwedstrijd de bijbehorende oorkonde uit. Sneijder kreeg ook een gouden schaal waarop al zijn interlands staan vermeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.