Burgemeester legt Spakenburg - Katwijk droog

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor en tijdens de Tweede divisiewedstrijd Spakenburg - Katwijk mag er zaterdag geen alcohol worden geschonken op het sportpark van Spakenburg en in de nabije omgeving. Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten-Spakenburg hoopt op die manier de kans op rellen te voorkomen. Dat schrijft De Bunschoter.
De wedstrijd begint om 15.00 uur, het alcoholverbod geldt vanaf 11.00 uur tot het einde van de wedstrijd. "Wat mij betreft is het adagium: voorkomen is beter dan genezen, dus in die zin kun je beter voorzorgsmaatregelen nemen. Dat wil niet zeggen dat daarmee alle risico's weg zijn. We blijven dus goed in de gaten houden wat er gebeurt."
Fans van Katwijk kunnen de wedstrijd ook alleen bezoeken meet een verplichte buscombi. Tijdens de laatste ontmoeting tussen beide clubs in Katwijk ontstonden rellen tussen de beide supportersgroepen.
Het is niet voor het eerst dat de burgemeester de Westmaat en omgeving drooglegt. Rond de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg, die eind deze maand ook op het programma staat, is de maatregel ook wel eens toegepast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.