Spakenburg treft gehavende kampioen

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op de Westmaat staan zaterdag twee kampioenen van vorig seizoen tegenover elkaar. De kampioen van de Derde divisie, Spakenburg, ontvangt Katwijk, dat de titel in de Tweede divisie in de wacht sleepte.

ZWAAR

Katwijk is niet alleen een zware tegenstander omdat de ploege regerend kampioen is. De laatste twee keer dat de oranjehemden op bezoek kwamen aan de blauwe zijde van de Westmaat gingen de punten mee naar Zuid Holland. In het seizoen 2015/2016 werd het 2-6. Een jaar later, het seizoen waarin Spakenburg uit de Tweede divisie degradeerde, won Katwijk met 2-1.
Katwijk heeft heeft met Marciano Mengerink de topscorer van vorig seizoen in huis. Wie bij de Blauwen de doelpunten moet gaan maken, is na het vertrek van Kees Tol nog onduidelijk. De enige treffer van dit seizoen kwam van middenvelder Mike Vreekamp, een pegel van buiten de 16.
Mike Vreekamp maakte de enige Spakenburg-treffer van dit seizoen
Mike Vreekamp maakte de enige Spakenburg-treffer van dit seizoen © Geert Lommers

BLESSURES

Trainer John de Wolf kan niet beschikken over Philip Ties. De aanvaller is deze week geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen, opgelopen in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen AFC. Zijn postie in de spits wordt waarschijnlijk ingenomen door Olaf van de Sande, die hem in Amsterdam ook verving.
Katwijk mist behalve een drietal geblesseerde centrumverdedigers ook Robbert Susan. De aanvoerder kreeg afgelopen zaterdag rood na een opstootje met de assistent-trainer van Kozakken Boys en is geschorst.

LIVE

Spakenburg - Katwijk begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.