Oranjevoetbalsters op herhaling tegen Denemarken

Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal © Geert Lommers
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters spelen in de halve finale van de play-offs voor deelname aan het wereldkampioenschap tegen Denemarken. Zwitserland neemt het in de andere halve eindstrijd op tegen België. Dat heeft de loting bepaald.
Nederland - Denemarken is een herhaling van de finale van het Europees kampioenschap van vorig jaar. Oranje was toen in de finale in Enschede met 4-2 te sterk. Sari van Veenendaal (Nieuwegein) en Shancia van de sanden (IJsselstein) maken deel uit van de Oranjeselectie.
De vier landen spelen voor één WK-ticket. De halve finales zijn begin oktober, de finale staat in november op de planning. Het betreft in beide rondes een thuis- en uitwedstrijd. Het team van Sarina Wiegman begint tegen Denemarken met een thuisduel. De speeldatum wordt nog bekendgemaakt. De twee wedstrijden tegen de Scandinavische vrouwen moeten tussen 1 en 9 oktober gespeeld zijn.
Nederland is tot de play-offs veroordeeld door de nederlaag van dinsdag in de afsluitende groepswedstrijd tegen Noorwegen (2-1). De Noorse voetbalsters eindigden als eerste en plaatsten zich rechtstreeks voor de mondiale titelstrijd in de zomer van 2019 in Frankrijk. De Deense vrouwen eindigden in hun poule als tweede achter Zweden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.