Vuelta zegt sorry tegen Van Baarle

© Team Sky
VEENENDAAL - De organisatie van de Ronde van Spanje heeft vandaag excuses gemaakt aan de Veenendaler Dylan van Baarle. De wielrenner van Team Sky werd gisteren bij de twaalfde etappe tweede en kwam na de finish ten val door een overstekende official.
De betrokken official excuseerde zich naderhand nog wel bij Van Baarle en Alexandre Geniez, die ook viel. De Vuelta-organisatie volgt een dag later. "We wensen ze een spoedig herstel en alle goeds voor de rest van de Vuelta", aldus de organisatie in een korte verklaring.

REACTIE VAN BAARLE

Van Baarle hield aan zijn schuiver een pijnlijke lies over. Hij kon vandaag wel de etappe uitrijden, al eindigde hij bergop als voorlaatste op meer dan een half uur van ritwinnaar Óscar Rodríguez. "Ik heb van kilometer één tot aan de finish een verschrikkelijke dag gehad", zei de 26-jarige Van Baarle op La Camperona waar de finishstreep lag.
"Door mijn blessure kon ik niet uit het zadel komen en dan wordt het een lastige missie. Elke keer als er werd versneld moest ik op mijn tanden bijten om de aansluiting niet te verliezen", aldus Van Baarle, die uiteindelijk alleen kwam te zitten maar zich toch wist te voegen bij een groepje sprinters.
De Portugees José Goncalves (Katoesja) kon langer in het peloton blijven maar stapte uiteindelijk af. "Hij had het ook erg moeilijk maar ik ben door blijven knokken en ben er morgen weer bij. Hopelijk gaan ze dan niet gelijk als gekken ervandoor in het begin."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.