SCHC-coach Van der Struijk na eerste punt: "Niet tevreden"

© RTV UTRECHT / FLORIS MULDER
BILTHOVEN - SCHC heeft vrijdag tegen Pinoké het eerste punt van het seizoen gepakt. Toch was coach Michiel van der Struijk na afloop niet tevreden.
Het duel eindigde in 2-2. SCHC kwam op eigen veld met 2-0 voor te staan, maar gaf die voorsprong dus weg. "Ik ben zeker niet tevreden. We staan vrij lang met 2-0 voor", reageert Van der Struijk na afloop tegen RTV Utrecht. "We moeten naar onszelf kijken waarom we in de eindfase niet meer goed stuurbaar waren."
De thuisploeg begon spectaculair aan het duel. Binnen een halve minuut stond SCHC met 1-0 voor. Direct na de afslag door Pinoké onderschepte Bram Weers de bal. Hij soleerde langs drie tegenstanders richting de cirkel. Met een beetje geluk kreeg hij de bal vervolgens bij Steef Stroeken die scoorde.
Pinoké speelde vervolgens diepe press om de opbouw van SCHC vroegtijdig te scoren. Hierdoor oogde het duel soms gehaast en slordig, maar dankzij een aantal goede reddingen van keeper Matthijs Odekerken bleef SCHC overeind.
Toen Cédric Terwel in het derde kwart uit een strafcorner de 2-0 maakte, leken de Bilthovense mannen de overwinning binnen te hebben. Maar zes minuten voor het eind van de wedstrijd maakte Pinoké alsnog 2-1 via de vrijstaande Alex Hendrickx. De Belgische international mocht twee minuten voor tijd ook nog aanleggen voor een volkomen onterecht gegeven strafcorner. Hendrickx scoorde: 2-2.
Michiel van der Struijk:"Door de arbritrage werd het chaos"

ARBRITAGE

Over de scheidsrechters was de coach absoluut niet te spreken. "Er gebeurden zulke gekke dingen, niemand wist meer waar hij aan toe was. Ook de strafcorner waar de 2-2 uitkomt was absoluut geen strafcorner. Meerdere beslissingen waren raar, waardoor er complete chaos ontstond", zegt Van der Struijk.
1' Steef Stroeken [1-0]
52' Cédric Terwel [2-0]
64' Alex Hendrickx [2-1]
69' Alex Hendrickx [2-2]
SCHC schiet met de puntendeling nauwelijks op. Samen met Almere, Tilburg en Pinoké bezet de Bilthovense ploeg de onderste plekken in de hockey hoofdklasse. Alle vier de ploegen hebben slechts 1 punt uit drie duels, waarbij SCHC het minst gunstige doelsaldo heeft.
SCHC-speler Bas Appels na afloop van het duel
Zondag gaat de ploeg van Michiel van der Struijk op bezoek bij Bloemendaal. De koploper in de hoofdklasse won vrijdagavond met 1-2 in Utrecht van Kampong. De ploeg van Alexander Cox zakt door het verlies naar de derde plek in de hoogste competitie van het hockey.