Spakenburg wint enerverende clash met Katwijk na sterke tweede helft

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de tweede divisie Katwijk verslagen. De Blauwen waren op De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg met 2-1 te sterk voor de kampioen van vorig seizoen. Barry Beijer scoorde tien minuten voor tijd de winnende.

MENGERINK

In de eerste helft had Katwijk het overwicht en kreeg het de beste kansen. Spakenburg wist goaltjesgetter Marciano Mengerink een halfuur onschadelijk te maken, maar zijn eerste kans was direct raak. Na 29 minuten zette hij de 0-1 op het scorebord op De Westmaat.
Marciano Mengerink viert zijn 0-1
Marciano Mengerink viert zijn 0-1 © Geert Lommers
In de tweede helft richtte het Spakenburg van John de Wolf zich op. Giovanni Gravenbeek trok de stand gelijk met een goed geplaatste vrije trap, waarmee hij de Blauwe fans in vervoering bracht. Het zorgde voor nieuwe aanvalslust. Katwijk-verdediger Bart Sinteur moest een noodgreep plegen en kreeg direct rood.
John de Wolf: "In de tweede helft hebben we alles van de schouders laten vallen"

WINNENDE

Diverse mogelijkheden van Spakenburg werden niet afgerond, tot Barry Beijer tien minuten voor tijd de bal keihard binnenkopte uit een hoekschop. Het betekende de voorsprong voor Spakenburg.
Barry Beijer wilde het spannend houden: "Het publiek wil ook wat"
Een offensief van Katwijk in de slotfase zorgde nog voor hachelijke momenten voor het Spakenburgse doel. Joey Jongman raakte met een poeier nog de paal en Spakenburg-goalie Ter Wielen was belangrijk met een goede ingreep na een slechte terugspeelbal. Gescoord werd er niet meer.
29' Marciano Mengerink [0-1]
56' Giovanni Gravenbeek [1-1]
79' Barry Beijer [2-1]
Bert Kous over Spakenburg-Katwijk
Bijz.
60' Directe rode kaart Bart Sinteur (Katwijk)
Na de overwinning komt Spakenburg op 6 punten uit drie wedstrijden in de tweede divisie. De ploeg staat daarmee in de subtop. Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op de uitslagenpagina.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.