Kampong wint in topper van Oranje Rood

© RTV Utrecht / Floris Mulder
UTRECHT - Kampong heeft zondag in de hoofdklasse hockey titelconcurrent Oranje Rood verslagen. De Utrechters waren in Eindhoven met 3-1 te sterk.
Na iets meer dan tien minuten spelen wist Kampong de voorsprong te pakken. Ties Ceulemans was de gevierde man. Maar met die voorsprong ging Kampong niet de rust in. Na 27 minuten gespeeld te hebben wist Lucas Martinez de 1-1 te maken.
Alexander Cox:"Slecht gespeeld, wel gewonnen"
Björn Kellerman zorgde er vervolgens in de 57e minuut voor dat Kampong opnieuw op voorsprong kwam: 2-1. In het slot sprong de Brabantse aanhang de lucht in omdat er werd gedacht dat de 2-2 werd gemaakt, maar de poging van Bob de Voogd vloog tegen het zijnet aan. Even later vloog de bal wel het doel in, maar aan de andere kant. Kellerman bepaalde met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-1.
Björn Kellerman:"Het was bijna een onmogelijke hoek"
12' Ties Ceulemans [0-1]
27' Lucas Martinez [1-1]
57' Björn Kellerman [1-2]
69' Björn Kellerman [1-2]
Kampong staat na vier wedstrijden op de tweede plaats in de hoofdklasse. Door de overwinning is Kampong een nieuwe zegereeks gestart. De vorige, een reeks van 30 gewonnen wedstrijden in de hoofdklasse, werd vrijdag doorbroken.