Maarten van Garderen: Na WK beach nu WK in de zaal

Maarten van Garderen
Maarten van Garderen © Orange Pictures
RENSWOUDE/ZEIST - Maarten van Garderen heeft de zandbak van het beachvolleybal definitief vaarwel gezegd. Spijt heeft de volleyballer uit Renswoude er niet van. Woensdag begint hij met het Nederlands volleybalteam aan het wereldkampioenschap.
Afgelopen jaar werd Van Garderen nog vierde op het WK beachvolleybal, een prestatie die hij met de lange mannen in de zaal niet zal gaan overtreffen. "Dat WK vorig jaar was misschien wel het mooiste moment uit mijn carrière", zegt de international in het AD, "maar aan de andere kant stond de kans in de zaal, de discipline waar ik al jaren met zoveel plezier en ambitie voor speel."
Van Garderen begint het WK met Nederland woensdagmiddag met een wedstrijd tegen Canada. Of hij helemaal fit aan de start verschijnt is nog de vraag, want hij werd onlangs met een lichte irritatie aan zijn linkerheup uit voorzorg aan de kant gehouden.

COMPLETER DOOR HET ZAND

Het uitstapje naar het zand heeft Van Garderen naar eigen zeggen een completere volleyballer gemaakt. Vooral mentaal heeft hij stappen gemaakt, want bij beachvolleybal kun je niet wegduiken voor je verantwoordelijkheden. "Ik was het broekie, de zwakke schakel. Alle druk kwam op mij, want iedereen testte mij uit. Er staat geen coach naast, er is geen andere speler die er voor jou in kan komen als je een mindere dag hebt. Ik wist dat als we een nederlaag leden dat aan mij lag. Ik heb geleerd om daar mee om te gaan en die ervaring neem je mee", aldus Van Garderen in het AD.

PROGRAMMA EERSTE RONDE

Woensdag 12 september
17.00 Nederland - Canada
Vrijdag 14 september
17.00 Nederland - China
Zaterdag 15 september
20.30 Nederland - Brazilië
Zondag 16 september
20.30 Nederland - Frankrijk
Maandag 17 september
17.00 Nederland - Egypte
(De beste vier gaan naar de tweede ronde)
Naast Maarten van Garderen maakt ook Jeroen Rauwerdink (Zeist) deel uit van Oranje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.