Tom van Steenis: "Je kunt wel stellen dat het behoorlijk slecht met mij gaat"

© Orange Pictures
HOUTEN - "Je kunt wel stellen dat het behoorlijk slecht met mij gaat." Dat zegt beachvolleyballer Tom van Steenis. De 22-jarige Houtenaar kreeg vorige week te horen dat hij niet langer deel uitmaakt van de nationale selectie. "Te weinig progressie", was het harde oordeel van bondscoach Gijs Ronnes.
Ik had op iets meer krediet gehoopt
Tom van Steenis
Dat oordeel kwam op een wat vreemd moment. Van Steenis werd afgelopen zomer geopereerd aan een aneurysma in zijn rechterschouder. Na een revalidatie van enkele maanden werd hij samen met Ruben Penninga tweede op het NK. "Direct na dat NK vond de evaluatie plaats. Ik had op iets meer krediet gehoopt. Tegelijkertijd weten ze na drie jaar intensief samenwerken wel wat ik in mijn mars heb.", zegt Van Steenis. "Ik had op een positievere evaluatie gehoopt."
"Ik sprong hoger dan voor de operatie, en ik ben sterker"
Uiteraard was het laatste gesprek niet het eerste evaluatiemoment. Vlak na de revalidatie had Van Steenis al te horen gekregen dat het beter moest. "Dat gesprek kwam hard aan. Maar vervolgens haal ik op vijf toernooien drie van de vijf prestatiedoelen. Vlak na een operatie. Tests wezen zelfs uit dat ik hoger sprong dan ooit. En ik ben sterker."

VIERDE KLAP

Van Steenis maakt desondanks niet langer deel uit van het Beachvolley Team Nederland. "Dat is de vierde grote klap in drie jaar", zegt Van Steenis. "Eerst overleed mijn moeder, vervolgens koos mijn beachvolleypartner Jasper Bouter voor een nieuwe partner. Daarna kwam die schouder en nu dit. Dus gaat het even niet zo goed met me."
Van Steenis op het NK met Ruben Penninga
Van Steenis op het NK met Ruben Penninga © Orange Pictures
Wat de toekomst gaat brengen voor de Houtenaar is nog onduidelijk. "Het is allemaal nog heel vers, ik moet het nog even laten bezinken." Het lijkt logisch dat hij aansluit bij Taurus, de club in zijn woonplaats die in de eredivisie speelt. Van Steenis weet het nog niet: "Ik wil het plezier in volleybal terugkrijgen, en dat gaat wel lukken. Ik wil veel volleyballen, want daar word ik gelukkig van. Hoe ik dat ga invullen weet ik nu nog niet."
"Ik wil gewoon veel volleyballen, want daar word ik gelukkig van"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.