Eemdijk in Groningen op jacht naar eerste punten

© Orange Pictures
EEMDIJK - Eemdijk hoopt zaterdag de eerste punten van de club in de Derde divisie te pakken. De Diekers moeten dat doen in de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen. De Groningse beloften zijn met zes uit drie beduidend beter gestart dan Eemdijk.
Toch is de missie van Eemdijk geen onmogelijke. De twee zeges van Jong FC Groningen kwamen tot stand tegen Achilles'29 en De Dijk, de twee ploegen die net als de mannen van Hans van Arum nog puntloos zijn en die alom worden gezien als gedoodverfde degradanten. Je zou dus kunnen zeggen dat de noorderlingen geen al te zwaar programma hebben gehad.
Het is aan Eemdijk om de Groningers na de 1-2 nederlaag tegen Quick Boys voor de tweede keer puntverlies toe te brengen. Dat moet dan gebeuren zonder de langdurig uitgeschakelde Jaap de Graaf.

DOVO

In diezelfde Derde divisie A gaat nummer 10 DOVO op bezoek bij het Harderwijkse VVOG, dat achtste staat. Vorig seizoen verloren de mannen van Gert Kruys op De Strokel met 1-0. Het was de vierde nederlaag voor DOVO in de elf uitwedstrijden die sinds 1972 tegen VVOG gespeeld werden.
De belangrijkste van die vier was in mei 2016, toen VVOG en DOVO tegenover elkaar stonden in de play-offs voor promotie naar de Derde divisie. VVOG won met 4-3 en promoveerde, de Veenendalers volgden een seizoen later.
Bij DOVO ontbreekt de nieuwste aanwinst Nassir Maachi. Hij liep vorige week bij zijn debuut voor de Veenendalers een kuitblessure op. Verder zijn de langdurig geblesseerden Gökhan Yasar en Quincy Arends niet van de partij.

LIVE

VVOG - DOVO begint om 14.30 uur. Bij Jong FC Groningen - Eemdijk wordt om 15.00 uur afgetrapt. Dat duel is live te volgen via Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.