IJsselmeervogels - Jong Sparta, topper op de Westmaat

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het seizoen is nog jong, maar de wedstrijd IJsselmeervogels - Jong Sparta van zaterdag mag worden aangemerkt als een heuse topper. Het is het duel tussen de koploper en de nummer drie in de Tweede divisie. De Vogels hebben zeven punten, de jonge Rotterdammers hebben er één minder.
Jong Sparta wordt getraind door Jeroen Rijsdijk, die tussen 2004 en 2008 voor IJsselmeervogels speelde. Met hem in de ploeg werden de Rooien in 2005, 2006 en 2007 afdelingskampioen. In 2006 en 2007 werd ook de zaterdagtitel gepakt, in 2006 werd Rijsdijk met IJsselmeervogels amateurkampioen van Nederland.
Onder leiding van Rijsdijk beleeft Jong Sparta een ongekend goede seizoensstart. In het eerste seizoen in de Tweede divisie haalde Sparta 2 punten uit de eerste drie duels, vorig seizoen stond de ploeg zelfs op 3 uit negen. Nu heeft Jong Sparta dus al 6 punten uit drie duels, tot ongenoegen van Rijsdijk kreeg zijn elftal al wel zes tegendoelpunten.
Jeffrey Buitenhuis ontbreekt vanwege een blessure
Jeffrey Buitenhuis ontbreekt vanwege een blessure © Geert Lommers
Vorig seizoen hield IJsselmeervogels slechts één punt over aan de twee confrontaties met Jong Sparta. Op de Westmaat werd het 1-1, op Spangen gingen de vogels met 3-1 onderuit.
IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot kan weer beschikken over Shannon Carmelia, die vorige week ontbrak vanwege interlandverplichtingen met Curaçao. Jeffrey Buitenhuis (enkel) en Gévéro Markiet (lies) zijn niet van de partij.

LIVE

De wedtsrijd tussen de Vogels en jong Sparta begint om 15.00 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.