Geen revanchegevoelens Van de Haar, Lienden - Spakenburg tóch pikant

Tom van der Neut speelde jarenlang voor Lienden
Tom van der Neut speelde jarenlang voor Lienden © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Lienden-trainer Hans van de Haar werd anderhalf jaar geleden ontslagen bij Spakenburg. Zaterdag treft hij in de Tweede divisie zijn oude werkgever. In De Gelderlander laat de Amersfoortse trainer weten geen revanchegevoelens te hebben richting Spakenburg.
Toch is FC Lienden - Spakenburg een pikant duel. Niet alleen vanwege het verleden van Van de Haar, maar bij Spakenburg staan twee spelers in de basiself die lang bij Lienden speelden: Tom van der Neut en Mike Vreekamp. Ook de geblesseerde verdediger Guido van Rijn speelde voor Lienden.
Ook Mike Vreekamp speelt tegen zijn voormalige club
Ook Mike Vreekamp speelt tegen zijn voormalige club © Geert Lommers
Lienden op haar beurt heeft naast Van de Haar ook vier spelers in de selectie met een Utrechts verleden. Middenvelder Nathan Bijl speelde bij Hercules en Spakenburg, verdediger Justin de Vos is oud-speler van De Meern. Guyto Mijland kwam afgelopen zomer over van Hercules en Jawad Bellahsan is voormalig speler van Magreb'90.
De Betuwse club is de competitie wisselend begonnen. De eerste wedstrijd bij Koninlijke HFC werd gewonnen, waarna gelijk gespeeld werd tegen De Treffers. Afgelopen zaterdag werd met 4-1 verloren van promovendus Jong Almere City.
Op de dag dat dat gebeurde won Spakenburg, eveneens promovendus, in eigen huis met 2-1 van kampioen Katwijk. Daardoor bezetten de Blauwen nu de vierde plaats. FC Lienden is twaalfde.
In het seizoen 2016/2017 stonden beide ploegen twee keer tegenover elkaar. Op de Westmaat won Spakenburg met 4-2, Lienden won de thuiswedstrijd met 4-1.
Bij Spakenburg ontbreekt Guido van Rijn. Olaf van de Sande is weer fit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.