RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ramselaar kan EK met Jong Oranje vergeten

AMERSFOORT - Jong Oranje heeft na de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Schotland vrijwel geen kans meer zich te plaatsen voor de Europese titelstrijd. Amersfoorter Bart Ramselaar kwam een half uur voor tijd als invaller in het veld, maar de PSV'er zag zijn ploeg op de Vijverberg van Doetinchem met 1-2 ten onder gaan.

Met nog twee duels te gaan is de formatie van bondscoach Erwin van de Looi vierde, met twee punten achterstand op Schotland en Oekraďne. Engeland is vrijwel zeker van de groepswinst en rechtstreekse kwalificatie.

Om kans te maken op de play-offs moet Jong Oranje in elk geval tweede worden. De vier beste nummers twee van negen poules krijgen een herkansing. Zelf bij twee keer winst in de resterende duels is het voor Nederland nagenoeg onhaalbaar zich daarbij te voegen. Geen EK betekent ook geen kans meer op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

VERLOOP

Jong Schotland kwam na de hervatting op voorsprong door een treffer van Fraser Hornby. Hij profiteerde van slecht wegwerken van Feyenoords doelman Justin Bijlow. Teun Koopmeiners maakte gelijk. De speler van AZ schoot, via een tegenstander, een vrije trap achter doelman Robby McCrorie.

Hornby besliste het duel in de 89e minuut uit een strafschop. De Schotten kregen de strafschop na een een overtreding van Pablo Rosario. De PSV'er kreeg daarvoor de rode kaart.

REACTIE BONDSCOACH

"Door het EK kan een streep", sprak bondscoach Erwin van de Looi na afloop resoluut. "Om een kans te maken moesten we drie duels winnen. De eerste daarvan is al verloren. Het enige wat kunnen doen is ons revancheren, meer zit er niet in."

Excuses had hij niet. "We moeten onszelf voor de kop slaan. Deze nederlaag was onnodig en daar is moeilijk mee te leven. Desondanks ligt de schuld bij onszelf. Ik heb heel veel dingen gemist. Je zag het al in het begin. Niet alert, niet de 'tweede' bal winnen, dan houdt het op. Zij komen één keer in ons strafschopgebied en scoren twee keer. Dat is niet te geloven. We moeten dat onszelf verwijten.''


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht