Wielerseizoen voorbij voor Van Baarle

© Team Sky
VEENENDAAL - Voor Dylan van Baarle is het wielerseizoen voorbij na zijn valpartij vorige week donderdag in de Ronde van Spanje. Hij blijkt een fractuur aan de rechterkant van zijn bekken te hebben overgehouden aan de val.
Volgens de arts van Team Sky moet de renner uit Veenendaal compleet rust houden om de breuk te laten genezen. Van Baarle mist daardoor het WK wielrennen later deze maand in Innsbruck, waar hij de individuele tijdrit zou rijden namens Oranje.
Van Baarle kwam vorige week in de twaalfde etappe van de Vuelta ten val door een onoplettende official die overstak net nadat hij de finish was gepasseerd. De Nederlandse kampioen tijdrijden reed met veel pijn en moeite een dag later nog wel de dertiende etappe uit, maar bleek zaterdag niet meer in staat om van start te gaan in de veertiende rit van de Ronde van Spanje.
"Dit is natuurlijk niet de manier waarop ik het seizoen wil afsluiten", liet van Baarle weten. "Maar ik probeer positief te zijn en vooruit te kijken. Mijn aandacht gaat uit naar het volgende seizoen. Hopelijk zal ik binnenkort pijnvrij zijn en zal de blessure verdwenen zijn. Dan kan ik me gaan voorbereiden op het nieuwe wielerjaar."
Volgens teamarts Neil Heron zit de breuk in het bekken net boven het heupgewricht. "Na enkele weken van absolute rust kan Van Baarle gaan werken aan het herstel van de kracht in zijn rechterbeen. Daarna kan hij ook weer zijn activiteiten als wielrenner hervatten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.