Le Conté hangt slee aan de wilgen

© Website Joska le Conté
SOESTERBERG - Joska le Conté heeft haar topsportcarrière beëindigd. De Soesterbergse kwam jarenlang uit in het skeletoncircuit. Dat heeft Le Conté aan RTV Utrecht laten weten.
De grote droom van Le Conté was om voor Nederland uit te komen op de Olympische Winterspelen. Dat wist haar telkens niet te lukken. Na het mislopen van de Spelen in Zuid-Korea heeft ze nu besloten om haar slee aan de wilgen te hangen.

STRIJD

Het was voor Le Conté jarenlang een strijd om telkens weer genoeg sponsorgeld bij elkaar te krijgen om haar sport te kunnen beoefenen. Skeleton is in Nederland een sport die slechts door een enkeling beoefend wordt. In wintersportlanden als Duitsland en Oostenrijk is het enorm populair.
De 30-jarige Le Conté begon in 2006 met deelname aan de Europe-Cup. Vanaf 2010 maakte ze structureel deel uit van het Wereld Beker-circuit. Haar beste resultaat boekte ze in 2014-2015 en 2015-2016 toen ze zowel in Königssee als in Sankt Moritz zevende werd. In die jaren eindigde ze ook twee keer als vijftiende op het WK.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.