Wedstrijd FC Utrecht kan doorgaan ondanks politiestaking

© ANP
UTRECHT - De wedstrijd van FC Utrecht tegen Emmen van komende zondag kan doorgaan, ook al voert de politie actie. Dat laat de gemeente Utrecht weten.
"Er zijn goede afspraken gemaakt met FC Utrecht. Onder meer over de inzet van extra beveiligers en verkeersregelaars", zegt een woordvoerder. Mochten er toch ongeregeldheden ontstaan, dan is de politie in de buurt, zegt de gemeente.

HEFTIGSTE ACTIES OOIT

De politie heeft 'de heftigste acties ooit' aangekondigd voor komend weekend. Vanaf vrijdag 18.00 uur tot zondag 23.59 uur wordt er alleen nog maar uitgerukt bij echt grote nood. Al het andere werk blijft liggen, zeggen de politievakbonden.
De minister vindt dat de actie 'onacceptabele risico's voor de openbare orde en veiligheid' oplevert. Hij is naar de rechter gestapt om ervoor te zorgen dat de actie wordt afgeblazen. Morgenochtend om 11.00 uur dient het kort geding.

MAATREGELEN

Ook andere evenementen in de regio hebben maatregelen aangekondigd in verband met de aangekondigde acties. Zo heeft het festival Into The Woods ook extra beveiliging ingehuurd om alles in goede banen te leiden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.