Dijkhuizen: "Alle respect voor Emmen, maar wij moeten drie punten pakken"

© Orange Pictures
UTRECHT - Marinus Dijkhuizen draait er niet omheen. De interim-coach van FC Utrecht, voor één wedstrijd vervanger van de ontslagen Jean- Paul de Jong,  eist zondag tegen Emmen een driepunter. "Emmen heeft een heel behoorlijke ploeg met een moderne spelopvatting. Maar dat moeten wij ontregelen en de drie punten moeten voor ons zijn."
Dat zal FC Utrecht doen met een opstelling die grotendeels gelijk zal zijn aan die van de wedstrijden tegen VVV en Fortuna Sittard, die beide in een teleurstellend gelijkspel eindigden. "Voor die opstellingen waren Rick Kruys en ik ook al medeverantwoordelijk. Wij gaan er geen vier anderen inztten."
Marinus Dijkhuizen blikt vooruit op het thuisduel tegen FC Emmen

AANVAL

Toch lijkt Dijkhuizen wel na te denken over een paar wijzigingen, vooral aanvallend. "Wij scoren te weinig. Dat was al in de voorbereiding en dat is in de competitie doorgegaan. Het zijn vooral onze middenvelders die doelpunten maken." Dat zou kunnen betekenen dat Oussama Tannane zondag in de basis start.
Jean-Christophe Bahebeck laat nog even op zich wachten. "Die traint nog grotendeels apart van de groep", zegt Dijkhuizen. "Hij heeft een moeilijke voorbereiding gehad bij Paris St. Germain, is ook ziek geweest. Dat duurt nog wel een paar weken."

ADVOCAAT

Na zondag geeft de voormalige spits het stokje over aan Dick Advocaat. "Ik ken hem net zoals jullie hem kennen, van de tv.", aldus Dijkhuizen. "En ik heb in Schotland tegen hem gespeeld. Ik als speler van Dunfermline, hij als trainer van de Rangers. We verloren, dus daar gaan we het maandag maar niet over hebben."
Aanvoerder Willem Janssen was behoorlijk verrast toen hij deze week de naam van de nieuwe trainer hoorde. "Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat hij aan de slag zou gaan bij FC Utrecht. Het is toch een grote naam. Ik ben heel benieuwd."
Willem Janssen: "Ik ben heel benieuwd"
Dat Dijkhuizen en Kruys moderne trainers zijn en Advocaat er één is van de oude stempel, vindt Marinus Dijkhuizen geen probleem. "Een beetje oude stempel is misschien wel goed, maar ik hoop wel dat Rick en ik ook iets van onze opvattingen kwijt kunnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.