Michael Mols in Een Berg Sport: "Bij Advocaat gaat het team voor alles"

Michael Mols
Michael Mols © Namen & Rugnummers
UTRECHT - "Fanatiek, driftkikkertje en helemaal gek van voetbal", zo beschrijft Michael Mols zijn oude coach Dick Advocaat in het RTV Utrecht-sportprogramma Een Berg Sport. Vrijdagavond wordt uitgebreid gesproken over de komst van Advocaat naar FC Utrecht. De voormalig bondscoach bereikte deze week een mondelinge overeenkomst met de club uit de Domstad en zal maandag zijn handtekening onder een contract zetten als opvolger van Jean-Paul de Jong als hoofdtrainer.
Michael Mols: "Advocaat is fanatiek, een driftkikkertje en gek op voetbal"
Gert Kruys vindt de keuze voor Advocaat een goede. "De ploeg heeft een 'baas' nodig. FC Utrecht heeft een grote groep spelers, er is veel concurrentie. Advocaat heeft zo veel ervaring, is bondscoach geweest, heeft prijzen gewonnen. Ik vind het wel heel erg leuk. En dat Advocaat een baas is bevestigd Michael Mols, die bij Glasgow Rangers onder hem speelde. "Hij heeft echt het respect van de kleedkamer, zeker in Schotland. Daar bepaal je op de voorzitter na alles."

BAAS

Mols kon het bij de Rangers heel goed met Advocaat vinden. Voor wie het elftal op nummer één stond en discipline hoog in het vaandel had staan. "De ene keer kwam hij heel driftig de kleedkamer in, de andere keer heel rustig", In Glasgow hadden ze in het begin wel wat moeite met Advocaat, omdat hij zelfs bepaalde dat er pas gegeten mocht worden als iedereen aan tafel zat, "Daar hadden vooral de Schotten wel wat moeite mee." 
Michael Mols: "Advocaat staat in mijn Top 3"
Als Mols een beschrijving moet geven van de nieuwe FC Utrecht-trainer komt eerst het woord tacticus naar boven. Gert Kruys vindt dat niet verrassend. Hij speelde samen met Advocaat in het jaar dat hij voor FC Utrecht uitkwam. "Toen zag je al dat hij het trainersvak in zou gaan. Hij volgde alles, zat altijd voetbal te kijken."
Advocaat wisselde me zelfs eens in de 28e minuut. Namen zijn niet belangrijk voor hem.
Michael Mols
Hij was Mols, zelf ook oud-voetballer van FC Utrecht, niet een people manager als Leo Beenhakker dat bijvoorbeeld was. "Hij hield wel een bepaalde afstand naar de spelers als we met een grote groep waren. In een kleiner gezelschap, bijvoorbeeld als we met de Nederlanders in het spelershome zaten kon je wel hele persoonlijke gesprekken met hem voeren. Dan had hij zelfs wel humor ook." Bij Mols staat Advocaat dan ook in zijn persoonlijke Top 3 van favoriete trainers, samen met Ron Spelbos en Bert van Marwijk.
De Ode van Korneel Evers

ADVOCAAT MOET KEUZES MAKEN

Gert Kruys ziet een mooi avontuur voor Advocaat in zijn komst naar FC Utrecht. "Ik weet zeker dat hij alles weet van FC Utrecht. Hij is geheid alles al gaan kijken. En hij zal keuzes gaan maken. Centraal achterin en hij heeft zeven spitsen om uit te kiezen. Daar ligt een mooie uitdaging voor hem."
De Kleine Generaal, Dick Advocaat
De Kleine Generaal, Dick Advocaat © Orange Pictures

WISSEL IN DE ACHTENTWINTIGSTE MINUUT

Dat Advocaat daar geen moeite heeft maakte Mols bij de Rangers aan den lijve mee. De spits had op Boxing Day zijn hele familie over de vloer, toen Advocaat hem in de 28e minuut keihard wisselde. "Hij doet alles wat nodig is voor het team. Nee, ik nam het hem niet in dank af. Ik ben meteen naar de kleedkamer gegaan en heb geen idee of we eigenlijk gewonnen hebben." Mols kan er nu om lachen, maar was toen des duivels. Advocaat zal ook bij FC Utrecht duidelijkheid moeten schaffen. De kwaliteit is er in de Galgenwaard, er moet alleen nog een team van gemaakt worden.
Michael Mols: "Hij wisselde me gewoon in de 28e minuut."
Een Berg Sport is iedere vrijdagavond te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.