RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste zege volleyballers Oranje op WK

RENSWOUDE/ZEIST - De Nederlandse volleyballers hebben de eerste zege op het WK in Bulgarije en ItaliŽ geboekt. Oranje, met Jeroen Rauwerdink uit Zeist en Maarten van Garderen uit Renswoude,†klopte China in vier sets: 3-1 (25-21 25-13 23-25 25-13).

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen herstelde zich knap van de verloren eerste wedstrijd op de mondiale eindronde tegen Canada (0-3). Met dank aan de winst op China vergrootte Oranje de kans op een plaats bij de eerste vier van de poule, die recht geeft op een langer verblijf op het WK.

OLYMPISCH KAMPIOEN
Nederland, de nummer 25 van de wereld, speelt zaterdag tegen olympisch kampioen BraziliŽ. Daarna fungeren Frankrijk (zondag) en Egypte (maandag) nog als tegenstander in poule B. Oranje zal de komende dagen vooral China en Egypte achter zich proberen te houden. Beide ploegen zijn nog puntloos.

China opende veelbelovend en nam een voorsprong van 4-0 in de eerste set. Daarna kon de nummer twintig van de wereldranglijst tot aan het einde van de derde set niet meer voorkomen dat Nederland de wedstrijd domineerde. Even leek het nog spannend te worden, toen Oranje een voorsprong verspeelde en de derde set aan China moest laten. Maar in de vierde set werden de krachtsverschillen al snel weer duidelijk. Nederland nam snel een voorsprong van 12-6 en liet die niet meer in gevaar komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -