De Volharding gaat op volle oorlogssterkte voor prolongatie Nederlands clubkampioenschap

De Volharding was vorig jaar de beste
De Volharding was vorig jaar de beste © RTV Utrecht / Rick van Manen
UTRECHT - De Utrechtse wielervereniging De Volharding gaat met een ijzersterke selectie voor titelprolongatie op het Nederlands clubkampioenschap in Dronten. Met Jos van Emden zit er één WK-klant in de ploeg van manager Wim Sluis. Amersfoorter Wilco Kelderman ontbreekt, omdat hij dat weekend het WK op de weg rijdt.

VAN EMDEN

Het NCK is op zaterdag 29 september in Dronten. Die woensdag daarvoor rijdt Jos van Emden het WK tijdrijden in Oostenrijk. Tegenover Volharding-ploegleider Sluis grapte de renner van LottoNL-Jumbo al dat hij het WK gaat gebruiken als voorbereiding op het NCK. Van Emden is de enige WorldTour-renner in de selectie, maar ook de andere renners zijn van goed niveau.
Etiënne van Empel rijdt bij Roompot-Nederlandse Loterij op het tweede niveau van het wielrennen. Daarnaast behoren Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH), Luuc Bugter (Delta Cycling Rotterdam), Marten Kooistra (SEG Racing Academy) en Niels Eekhoff (opleidingsploeg Sunweb) tot de top van het Nederlandse circuit. Kooistra en Eekhoff zijn talentvolle beloften met een toekomst op de weg voor zich.

KELDERMAN

Als reserve is de 18-jarige Minne Verboom van SEG Racing Academy aangewezen. Zoals gezegd ontbreekt Wilco Kelderman. De kopman van Sunweb, momenteel bezig aan de Ronde van Spanje, doet op 30 september namelijk mee aan het WK wielrennen op de weg in Innsbruck, Oostenrijk. Vorig jaar had de geboren Amersfoorter een belangrijk aandeel in de titel van De Volharding op het NCK.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.