Hattrick Bitter bij doelpuntrijke winst Spakenburg

© RTV Utrecht / Robert Claus
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg is de nieuwe nummer twee van de tweede divisie. De blauwe versloegen zaterdag FC Lienden met 4-3.
Na iets minder dan een kwartier kwam de ploeg van voormalig Spakenburg-trainer Hans van de Haar op voorsprong. Justin de Vos kopte de bal tegen de touwen. Lang kon Van de Haar niet genieten van de voorsprong. Jordi Bitter, die eerder in het duel al een grote kans mistte, wist binnen de minuut alweer de gelijkmaker namens Spakenburg op het scorebord te zetten. Maar de handen van Van de Haar konden twee minuten later alweer de lucht in. Na een slechte ingooi wit Niels Willems de 2-1 te maken namens Lienden.
In de laatste minuut van de eerste helft werd Bitter in het strafschopgebied onderuitgehaald. Dit leverde een rode kaart voor Haris Memic op en een strafschop voor Spakenburg. Bitter ging achter de bal staan en faalde niet waardoor de ploegen met een 2-2 stand de rust ingingen.
Jordy Bitter maakte tegen FC Lieden een hattrick

TUMULTUEUZE TWEEDE HELFT

Hans van de Haar werd een kwartier na rust naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de wedstrijdleiding. Niet veel later wist Bitter Spakenburg op voorsprong te brengen. Daardoor mocht de spits de wedstrijdbal mee naar huis nemen want het was zijn derde van de middag. Vlak na die 3-2 werd Bitter gewisseld. Spakenburg kreeg in de 67e minuut vervolgens nog een strafschop. Doordat Bitter was gewisseld mocht Mike Vreekamp achter de bal gaan staan. Ook hij faalde niet: 4-2. Met nog drie minuten te spelen in de reguliere kwam FC Lienden terug tot 3-4 via een treffer van Jermo Wilsterman. Vervolgens gooide Lienden alles op alles en was het een aantal keer dichtbij een treffer maar de Spakenburgse doelman Leon ter Wielen was een sta in de weg.
14' Justin de Vos [1-0]
15' Jordi Bitter [1-1]
17' Niels Willems [2-1]
45' Jordi Bitter [2-2,pen]
64' Jordi Bitter [2-3]
67' Mike Vreekamp [2-4]
87' Jermo Wilsterman [3-4,pen]
Spakenburg staat na de zwaarbevochten overwinning op de tweede in de tweede divisie. Buurman IJsselmeervogels is de nummer één van de competitie.
Alle uitslagen uit de tweede divisie staan op de uitslagenpagina.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.