Sport Kort zaterdag 15 september: BC Amersfoort wint ook tweede duel, Handballers NHC nipt onderuit

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de rubriek Sport Kort bundelt de sportredactie van RTV Utrecht de sportuitslagen van diverse clubs en verenigingen uit de provincie.

HANDBAL

De mannen van NHC, Nieuwegein Houten Combinatie, hebben de tweede wedstrijd van het seizoen verloren in de eerste divisie. EHC was met 27-26 nipt te sterk. NHC staat op dit moment zesde op de ranglijst.

BADMINTON

Amersfoort heeft ook het tweede duel in de eredivisie gewonnen. Van Zijderveld werd met 5-3 verslagen. Amersfoort staat op de ranglijst op dit moment vierde.

BASKETBAL

De vrouwen van de Utrecht Cangeroes hebben met 66-63 verloren van Baros. Het was het eerste duel van het seizoen in de promotiedivisie.
Ook de mannen van UBALL speelden het eerste duel van het seizoen in de promotiedivisie. Het wst Punch met 69-55 te verslaan.

RONDE VAN AMEIDE

Utrechter Elias de Bruijne heeft bij de amateurs de Ronde van Ameide op zijn naam geschreven. De voormalig prof reed lang solo aan kop en wist dat te bekronen met de overwinning.

SOFTBAL

De vrouwen van de Centrals hebben in de Silver League twee keer verloren van Twins: 1-9 en 5-6. Ook UVV ging twee keer onderuit. Pioniers was met 13-2 en 6-5 te sterk. Quick Pioniers won en verloor van Onze Gezellen: 1-3 en 5-3. Centrals staat zesde, UVV zevende, Quick is de hekkensluiter.

HONKBAL

De honkballers van UVV hebben in de degradatiepoule van de overgangsklasse de derde zege geboekt. Op bezoek bij HCAW in Bussum werd met 8-7 gewonnen. Hierdoor komen de Utrechters op 6 punten uit tien duels en sluiten ze aan bij de concurrentie, dat evenveel punten heeft. Zondag is de volgende wedstrijd tegen HCAW, dan op het terrein van UVV.

KORFBAL

De korfballers van OVVO/De Kroon uit Maarssen hebben een flinke nederlaag geleden in de hoofdklasse A. Op eigen veld was Groen Geel met 22-9 te sterk voor OVVO. Door het verlies zijn de Maarssenaren nu in de middenmoot beland, met 2 punten uit evenveel wedstrijden.
In de hoofdklasse B staan de twee regioploegen op de laatste twee plaatsen. SDO/Blijwerkt uit Kamerik verloor ook de tweede wedstrijd van het veldseizoen, dit keer was DSC met 25-16 te sterk. Het Maartensdijkse Tweemaal Zes is ook met twee nederlagen begonnen: op bezoek bij Sporting Delta gingen ze met 16-15 onderuit.
Dit bericht wordt van updates voorzien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.