Wilco Kelderman klimt in laatste bergrit nog top-10 Vuelta binnen

© Orange Pictures
VEENENDAAL/UTRECHT - Wielrenner Wilco Kelderman gaat de Ronde van Spanje beëindigen als nummer tien van het klassement. De geboren Amersfoorter wist in de laatste bergrit knap zesde te worden. Daardoor klom hij van de twaalfde naar de tiende plek in het klassement.
Zondag eindigt de ronde met een vlakke rit in Madrid waarin gesprint gaat worden en, normaal gesproken, niets meer verandert in het algemeen klassement.

YATES

De Spanjaard Enric Mas won de etappe op de slotklim van de Coll de la Gallina in Andorra voor Miguel Angel Lopez. Klassementsleider Simon Yates eindigde als derde en behield de rode trui. De Brit zal de Vuelta zondag winnen.
Kelderman heeft een achterstand van ruim elf minuten op Yates. Zijn Vuelta begon goed, maar hij kende aan het einde van de tweede week een terugval. Door een sterke comeback vecht hij zich nu terug in de top van het klassement.

KRUIJSWIJK

Steven Kruijswijk, die voor de 20e etappe derde stond, is alsnog van het podium geduikeld. Hij verloor te veel tijd op Lopez en Mas. Kruijswijk zal als vierde eindigen, omdat hij Alejandro Valverde wel voorbij streefde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.