LIVEBLOG: Bijl schiet FC Utrecht op achterstand in slotfase (1-2)

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht vervolgt vandaag de eredivisie na de interlandbreak van afgelopen week. De Domstedelingen doen dat tegen FC Emmen zonder Jean-Paul de Jong. Mister FC Utrecht werd onlangs ontslagen als hoofdtrainer, omdat de chemie tussen hem en de spelersgroep zou ontbreken. Dick Advocaat is zijn opvolger en zal de leiding vanaf maandag op zich nemen. Marinus Dijkhuizen is aangesteld als ad-interim en leidt het duel als vervangend hoofdtrainer tegen FC Emmen.
90+5' Afgelopen! FC Utrecht verliest in de eigen Galgenwaard met 1-2 van FC Emmen.
89' We naderen de blessuretijd. FC Utrecht lijkt met tien man niet bij machte een slotoffensief te forceren (1-2).
80' Nick Venema komt binnen de lijnen en vervangt Oussama Tannane. De jonge spits moet een punt(en) redden voor de thuisploeg (1-2).
77' Uit het niets! Als een duveltje uit een doosje schiet Glenn Bijl de 2-1 binnen namens FC Emmen via een hard afstandsschot buiten het strafschopgebied.
73' Een inzet via de schouder van Letschert uit een hoekschop wordt gekeerd op de doellijn. Uit de daaropvolgende corner kopt aanvoerder Janssen naast.
70' De kans voor op de 2-1 voor Tannane! De aanwinst krijgt de bal vrij onverwachts mee aan de linkerkant, maar weet de kans niet te verzilveren (1-1).
63' De Galgenwaard veert op! Kerk stoomt op via de rechterflank, geeft af op Tannane, maar zijn eindpass bereikt Makienok niet.
61' Gyrano Kerk betreedt het veld. Hij komt in het veld voor Simon Gustafson, die niet wist te imponeren.
51' GOAL! Geklungel in de Utrechtse achterhoede leidt tot de gelijkmaker van FC Emmen. Invaller Luciano Slagveer maakt zijn vijfde treffer tegen FC Utrecht in diens loopbaan en bewijst daarmee zijn status van angstgegner van de thuisploeg.
46' We zijn begonnen aan de tweede helft bij FC Utrecht - FC Emmen, waar de Domstedelingen een 1-0 voorsprong met tien man verdedigen na een rode kaart van Emanuelson
45+4' Een blunder van scheidsrechter Kevin Blom op slag van rust. Een overtreding op Tannane wordt bestraft, terwijl de aanvaller vrij weg had naar het vijandelijke doel.
44' Urby Emanuelson ontvangt de rode kaart van Kevin Blom, nadat hij de enkel van Glenn Bijl raakt door een ongelukkige tackle.
38' Inmiddels wordt duidelijk dat doelpuntenmaker Van de Streek niet verder kan wegens een hoofdblessure. Simon Makienok is zijn vervanger. Ook FC Emmen heeft gewisseld: Slagveer vervangt Bannink.
36' Van de Streek blijft aangeslagen op de grond liggen na een stevig duel met de doelman van FC Emmen. De clubarts en fysiotherapeut nemen polshoogte. De doelpuntenmaker moet waarschijnlijk gewisseld worden.
24' Een fraaie één twee tussen Van de Streek en Guware resulteert in een voorzet van laatstgenoemde. Deze wordt aangeraakt door een vijandelijke voet en kan daardoor niet gevaarlijk worden
13' GOAL! Wie anders dan Sander van de Streek breekt de ban in de Galgenwaard! Hij schuift de bal keihard in het doel, na een fraaie combinatie over meerdere schijven in het Emmense strafschopgebied
Het is een beetje aftasten hier in de openingsfase
René van den Berg
6' Een massaal applaus voor clubicoon Jean-Paul de Jong in de zesde speelminuut, die onlangs ontslagen werd als hoofdtrainer van zijn FC Utrecht
5' Ai! FC Utrecht doet voor het eerst van zich spreken in het Emmense strafschopgebied. Van Overeem krijgt de bal, maar zijn pass wordt weggekopt door een tegenstander.
'1 Er is afgetrapt bij FC Utrecht - FC Emmen. Het duel wordt geleid door arbiter Kevin Blom.

OPSTELLINGEN:


FC Utrecht: Jensen, Guwara, Van Overeem, Gustafson, Janssen ©, Letschert, Klaiber, Tannane, Van de Streek, Gavory, Emanuelson
FC Emmen: Scherpen, Bakker, Klok, Ben Moussa, Pedersen, Bannink, Niemeijer, Veendorp, Chacon, Cavlan, Bijl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.