Van Seumeren: "Iemand nodig die de groep op de donder kan geven"

© Orange Pictures
UTRECHT - "Dick Advocaat heeft autoriteit, kwaliteit en ervaring. Bovendien is het een eerlijke vent. Het is een man naar mijn hart." FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren komt maandag woorden te kort om de nieuwe trainer van zijn club te prijzen.
"De spelers hebben iemand nodig die ze op hun donder kan geven", stelt Van Seumeren. "Want laten we eerlijk zijn, de spelers hebben ons gisteren natuurlijk ook laten zakken."
Interview met Frans van Seumeren
De wedstrijd tegen Emmen, die FC Utrecht zondag met 1-2 verloor, was voor Van Seumeren een eye-opener. "Dit team heeft geen mentale weerbaarheid, er is een gebrek aan organisatie in het elftal en een gebrek aan communicatie. "Dat de FC Utrecht-leiding na Fortuna-uit heeft ingegrepen, is dus een goed besluit geweest, stelt de clubeigenaar. "Het is duidelijk dat er iets moest gebeuren."
Het is duidelijk dat er iets moest gebeuren
Frans van Seumeren
Ook de internationale ervaring van Advocaat was voor Van Seumeren een belangrijke pre. "Wij hebben veel nationaliteiten in het elftal." Tenslotte pleit het volgens Van Seumeren voor Advocaat dat hij zeer gemoiveerd is. "Dick wil zich revancheren voor de degradatie met Sparta. Dat vind ik belangrijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.