Dubbel gevoel Van Garderen na zege op Egypte

© Orange Pictures
RENSWOUDE/ZEIST - Maarten van Garderen was niet tevreden over het spel van de Nederlandse volleyballers, tijdens de WK-wedstrijd tegen Egypte. De international uit Renswoude was kritisch, na de 3-1 zege op de Noord Afrikanen.
"Ik vind dat we een matige wedstrijd speelden", zei Van Garderen na afloop. "We hebben zeker niet zo goed gespeeld als in de vorige twee wedstrijden tegen Brazilië en Frankrijk."
In die twee duels stuntte Nederland, waardoor de ploeg al voor de wedstrijd tegen Egypte zeker was van een plaats bij de beste acht. Tegen Egypte won Nederland met 3-1. Nadat de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen simpel op 2-0 was gekomen, pakte Egypte de derde set.  
De vierde set ging weer overtuigend naar Nederland, "Zelfs als we slecht spelen, voelt het goed om te winnen", aldus Van Garderen, die samen met Jeroen Rauwerdink uit Zeist het Utrechtse smaldeel van Oranje vormt.
Oranje staat na de vijf groepsduels voorlopig bovenaan met elf punten. De beste vier landen van de poule gaan door naar de tweede fase van het WK, waarin vier groepen van vier landen tegen elkaar spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.