Vorm verliest in Champions League door late tegengoal

IJSSELSTEIN - Internazionale heeft in groep B van de Champions League, ook met PSV en Barcelona, op sensationele wijze gewonnen van Tottenham Hotspur (2-1). Bij de Londenaren stond Michel Vorm uit IJsselstein de hele wedstrijd op doel.
De Spurs leken op weg naar de verdiende zege na de openingstreffer van Christian Eriksen in de 53e minuut. Met een schitterende volley in de 85e minuut zorgde Mauro Icardi voor de onverwachte gelijkmaker waarna Matias Vecino in de extra tijd ook nog met een rake kopbal de spectaculaire winst binnenhaalde. De bekeken assist, ook met het hoofd, kwam van ploeggenoot Stefan de Vrij.
Inter kon een succesje in de Champions League goed gebruiken. De Italiaanse grootmacht pakte in de eerste vier competitieduels slechts vier punten. De Spurs verloren ook al de laatste twee wedstrijden in de Premier League, na een voortvarend begin met drie overwinningen op rij.
Vorm moest in Milaan in de 26e minuut voor de eerste keer ingrijpen na een curieuze kopbal van ploeggenoot Davinson Sánchez (ex-Ajax). Inter was in de eerste helft verder nauwelijks gevaarlijk. Beste kans van de Spurs was in de 37e minuut voor Harry Kane, die even aan de aandacht van De Vrij was ontsnapt. De Engelse aanvoerder kon echter niet tot een doeltreffend schot komen.
Na de rust kwamen de Spurs alsnog op voorsprong dankzij Eriksen, die niet zonder geluk Handanovic met een boogbal klopte (0-1). Daarna was Tottenham dichter bij 0-2 dan Inter bij de gelijkmaker. De bezoekers verzuimden echter het duel te beslissen waarna Icardi in de 85e minuut alsnog voor de verrassende gelijkmaker zorgde met een schitterende uithaal: 1-1. Vecino, in stelling gebracht door De Vrij, dompelde in de extra tijd de Spurs in diepe rouw: 2-1.