Alleen zege telt voor DOVO, maar is het ook iets waard?

DOVO mist de geschorste Ralph Hovestad
DOVO mist de geschorste Ralph Hovestad © Jeroen van den Berg/DOVO
VEENENDAAL/EEMDIJK - DOVO en Eemdijk spelen zaterdag in de Derde divisie A beide een uitwedstrijd. DOVO gaat op bezoek bij Achilles'29, Eemdijk reist af naar Friesland, voor een ontmoeting met Harkemase Boys.

DOVO

Na twee teleurstellende nederlagen moet DOVO zaterdag weer eens een overwinning boeken. Dat moet gebeuren in de uitwedstrijd tegen Achilles'29, dat puntloos op de laatste staat. Als DOVO wint, is het wel de vraag of die zege op den duur iets waard is.
De kans dat Achilles'29 het seizoen niet afmaakt, en dat de tegen die ploeg gepakte punten op zeker geschrapt gaan worden, is namelijk levensgroot. De Groesbeekse club, die vorig jaar degradeerde uit de Tweede divisie, staat op het randje van een faillissement.
DOVO-trainer Gert Kruys zal desondanks gebrand zijn op een overwinning, is het niet om de punten, dan is het wel om vertrouwen te tanken. Bij DOVO ontbreekt de geschorste Ralph Hovestad, die vorig week tegen VVOG twee keer geel kreeg. Nassir Maachi keert terug van een blessure.
De wedstrijd Achilles'29 - DOVO begint om 18.00 uur.

EEMDIJK

Eemdijk pakte vorige week in Groningen het eerste punt van het seizoen. Zaterdag reist de ploeg van Hans van Arum opnieuw af naar het hoge noorden, nu voor een wedstrijd tegen Harkemase Boys.
Eemdijk-trainer Hans van Arum mist vijf geblesseerde spelers
Eemdijk-trainer Hans van Arum mist vijf geblesseerde spelers © Orange Pictures
De ziekenboeg van Eemdijk is nog steeds vol. Van Arum kan in Friesland niet beschikken over Jaap en Klaas de Graaf, Renco van Eeken, Tim van Halteren en Jeffrey van den Dikkenberg.
Harkemase Boys en Eemdijk kregen in de eerste vier duels van de competitie beide zes tegentreffers. Toch haalde Harkemase Boys negen punten, tegen Eemdijk slechts één. Op de Bosk staan daardoor de nummers 3 en 16 van de competitie tegenover elkaar. De aftrap is om 14.30 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.