Advocaat: Dessers in de basis in de Kuip

Dessers maakt één van zijn twee treffers tegen AZ
Dessers maakt één van zijn twee treffers tegen AZ © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht gaat tegen Feyenoord 4-3-3 spelen, in plaats van het vertrouwde 4-4-2. Dat zei Dick Advocaat vrijdag op de personferentie voorafgaande aan zijn debuutwedstrijd als trainer van FC Utrecht. "Dat is niet zo'n grote verandering", aldus de Hagenaar. "De twee spitsen gaan iets meer naar buiten en worden vleugelspitsen, de diepste middenvelder vervang je door een spits."
Die spits wordt Cyriel Dessers, die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de basis startte. "Hij vindt zichzelf spits", zegt Advocaat. "Hij heeft snelheid en hij kan doelpunten maken. Hij mag het zondag laten zien."
Hij heeft snelheid en hij kan doelpunten maken. Hij mag het zondag laten zien
Dick Advocaat over Dessers

REACTIE DESSERS

Naast Dessers starten Gyrono Kerk en Oussama Tannane als vleugelspitsen. "Ik vond het natuurlijk niet leuk om op de bank te zitten", reageert Dessers. "Maar ik voelde op de training dat ik goed in vorm was. Afgelopen maandag scoorde ik twee keer in een oefenduel. Maar ik weet niet of ik daarom in de basis start."
Cyriel Dessers, zondag basisspeler tegen Feyenoord
Toch oogt het wat vreemd, om een elftal dat jarenlang gewend is om 4-4-2 te spelen ineens in een 4-3-3 te laten starten. "Deze spelers zijn allemaal opgegroeid met 4-3-3", zegt Advocaat. "Ik zag in de afgelopen wedstrijden dat er spelers waren die niet wisten wat ze moesten doen."
Dick Advocaat: "Of het een risico is? Dat zien we zondag!"
Dick Advocaat: "Of het een risico is? Dat zien we zondag!" © RTV Utrecht
"Of het een risico is? Dat zullen we zondag zien. Misschien heb ik het wel hartstikke fout." Sander van de Streek ontbreekt in de Kuip vanwege de blessure die hij tegen Emmen opliep. "Die tik is dus toch best hard aangekomen", aldus Advocaat. Ook de geschorste Urby Emanuelson is er niet bij.
Dick Advocaat laat FC Utrecht 4.3.3 spelen
Feyenoord - FC Utrecht begint zondag om 12.15 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht, dat zondag al om 12.00 uur begint.
Het beeld dat Van der Maarel over Advocaat had werd op de trainingen bevestigd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.