Dwight Tiendalli zet punt achter loopbaan

© ANP
UTRECHT - Voetballer Dwight Tiendalli zet per direct een punt achter zijn loopbaan. De 32-jarige verdediger kende in 2004 zijn doorbraak in het betaalde voetbal bij FC Utrecht. Tiendalli gaat zich nu richten op het begeleiden van voetballers en marketing in Azië en de Verenigde Staten.
Dat maakt Tiendalli bekend in gesprek met ELF Voetbal. De verdediger speelde twee seizoenen voor FC Utrecht, waarin hij drie keer tot scoren kwam. Zijn belangrijkste goal was de beslissende 1-0 in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Dat duel staat nog altijd in het geheugen van menig FC Utrecht-fan gegrift als de laatste wedstrijd van David Di Tomasso. De Fransman overleed twee dagen later in zijn slaap.

FEYENOORD EN SWANSEA

Na twee seizoenen in de Domstad stapte Tiendalli over naar Feyenoord. Vervolgens kwam hij ook uit voor Sparta en FC Twente. Daarna stond hij nog onder contract bij Swansea City, Middlesbrough en Oxford United. Bij die laatste club op het derde niveau van Engeland speelde hij zijn laatste wedstrijden in het betaalde voetbal.

UITBLINKEN

"Vorig jaar liep ik al met het idee in mijn hoofd. Ik kende in het laatste deel van mijn carrière een moeilijke fase met blessures. Tijdens die tegenslagen dacht ik na over de periode na het voetbal. Ik houd van het spelletje, vind het geweldig en prachtig, maar ik wil meer in het leven bereiken. Ook uitblinken op andere gebieden. Dat ga ik nu doen", zegt Tiendalli.

VOETBALZAKEN

"We begeleiden een kleine groep spelers en houden ons daarnaast bezig met het faciliteren van internationale deals", aldus de tweevoudig international van Oranje over zijn nieuwe werk. "Denk aan transfers, sponsorships, marketing, merchandise, in de ruimste zin van het woord. We richten ons daarin vooral op Azië en de Verenigde Staten. Daar liggen heel veel kansen. Ik heb er veel zin en vertrouwen in. Niet alleen op het gebied van transfers, maar ook andere voetbalzaken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.