IJsselmeervogels als koploper naar de Derby na late zege

Soufyan Moro op archiefbeeld
Soufyan Moro op archiefbeeld © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft een week voor de Spakenburgse Derby in extremis een overwinning geboekt. De Rooien wisten op de eigen Westmaat FC Lienden met 1-0 te verslaan door een goal in de laatste minuut van de blessuretijd. Het staat daarmee aan kop in de tweede divisie.
In de eerste helft was het spel niet al te best. FC Lienden kreeg via oud-Magreb-speler Jawad Bellasan meerdere kansen, maar zijn pogingen belandden niet in het net. Aan de zijde van de Vogels kregen Danny van den Meiracker en Robbert Olijfveld mogelijkheden, maar ook zij wisten niet te scoren.
Danny van den Meiracker: "We bleven er in geloven"
De tweede helft jaagde de koploper op de openingstreffer, maar inzetten van Mike van de Laar en Marciano van Leijenhorst gingen in rook op. In de slotfase nam het aantal kansen toe, maar de bal wilde er maar niet in. Tot invaller Soufyan Moro in blessuretijd achter een vrije trap ging staan en de bal met een streep binnen knalde.
Soufyan Moro: "Dit gebeurt alleen bij de kampioen"
90+6' Soufyan Moro [1-0]
Verslaggever Robert Claus in het kort over IJsselmeervogels-Lienden
Door de zege gaat IJsselmeervogels als koploper naar de Derby van volgende week. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot heeft 13 punten uit vijf wedstrijden in de tweede divisie.
De overige uitslagen zijn op RTVUtrecht.nl/uitslagen te vinden.