LIVEBLOG: Late goal Van Persie doet FC Utrecht pijn

UTRECHT - FC Utrecht neemt het vandaag in de Kuip op tegen Feyenoord. De ploeg doet dat met Dick Advocaat, die afgelopen maandag het hoofdtrainerschap voor de rest van het seizoen op zich heeft genomen. De Domstedelingen zijn opzoek naar eerherstel, nadat er vorige week in de Galgenwaard met 1-2 werd verloren van FC Emmen. Het duel is zoals altijd live te volgen op Radio M.
EINDSTAND: 1-0
90' Het eindsignaal heeft geklonken. Dick Advocaat luistert zijn debuut als trainer van FC Utrecht op met een 1-0 nederlaag tegen Feyenoord.
86' Een minuut later is het wel raak voor de thuisploeg. Berghuis stuurt St. Juste met een knappe hakbal richting de achterlijn. Zijn voorzet belandt bij de vrijstaande Van Persie die raak kopt: 1-0
85' Jensen houdt FC Utrecht op de been! Hij biedt uitstekend redding op het schot van Sam Larsson. Nog vijf minuten officiële speeltijd. De stand is nog altijd 0-0.
76' Nu weer Feyenoord met de kans! Van Persie soleert zich een weg in het strafschopgebied van FC Utrecht en geeft voor op Jörgensen. De Deen heeft vrij inkoppen bij de tweede paal, maar mikt de bal wonderwel naast.
74' Venema met de kans! Zijn kopbal uit een rebound heeft net te weinig stootkracht om echt gevaar te stichten. Bijlow vangt op! Het blijft 0-0 met nog een kwartier op de klok...
72' Venema betreedt het veld. Hij vervangt Cyriel Dessers, die vandaag niet wist te imponeren
62' Gavory met een slippertje! Berghuis ontstapt daardoor, waarna hij naar binnen snijdt. Zijn poging vliegt echter naast het doel van Jensen! Beide ploegen zijn ontketend in de tweede helft.
58' De grootste kans voor FC Utrecht tot nu toe! Sean Klaiber stoomt op na een knappe balverovering. Hij speelt breed op Joris van Overeem, die de hoek voor het uitzoeken heeft, maar niet raak schiet!
51' Dat scheelt verdomd weinig. Uit een vrije trap valt de bal bijna zomaar in het Feyenoord-doel, maar Botteghin ruimt op met het hoofd op de doellijn. In de rebound schiet Van Overeem de bal keihard tegen het hoofd van Malacia
48' Als een duveltje uit een doosje! Gustafson draait kort weg op een meter of twintig van het doel en besluit te schieten. Zijn schot gaat net naast via de rug van een Feyenoord-spele
46' Scheidsrechter Higler heeft gefloten en de tweede helft in gang gezet.
45' Het is rust. De tussenstand in de Kuip bij het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht is 0-0.  
35' Het zit Van Persie niet mee en FC Utrecht niet tegen! De spits krijgt opnieuw alle tijd en ruimte om binnen te werken, maar ziet zijn inzet rakelings over het doel gaan.
29' Ai ai ai! Berghuis soleert en combineert er lustig op los, maar zijn schot wordt gekeerd door de benen van Jensen. In de daaropvolgende situatie kopt Van Persie rakelings naast het doel. Het blijft vooralsnog 0-0 in de Kuip!
22' Oei, daar komt FC Utrecht goed weg. Robin van Persie draait zich vrij en schiet de bal met zijn linkerbeen net naast.
20' Het was even stil in de Kuip, maar het laatste wapenfeit komt van Feyenoord-kant. Sam Larsson met een poging van buiten het strafschopgebied.
René van den Berg
Normaal stormt het in de openingsfase in de Kuip. Dat krijgt de thuisploeg voorlopig nog niet voor elkaar.
11' Zo! Tannane duikt op in het vijandelijke strafschopgebied, na een hoge voorzet. Hij kopt teveel naar de grond, waardoor zijn inzet niet gevaarlijk kan worden.
10' Tannane komt hard in botsing met Malacia en krijgt een blessurebehandeling. Hij lijkt gewoon verder te kunnen.
6' Van Persie probeert het van grote afstand. Zijn poging eindigt in de handen van David Jensen.
4' Het eerste Utrechtse schot komt van de voet van Gyrano Kerk, na een afgeslagen vrije trap. Zijn schot gaat hoog over het Feyenoord-doel.
2' Dat scheelt weinig. St. Juste stoomt op en geeft de bal voor richting de eerste paal. Van Persie glijdt in, maar schuift de bal naast het doel van Jensen.
14:30 De spelers komen uit de spelerstunnel en betreden het veld van 'de voetbaltempel van Nederland', zoals Gert Kruys de Kuip omschrijft. Het regent stevig, dus alle aanleiding om in te schakelen op 93.1FM en achter de radio te kruipen!

OPSTELLINGEN:


Feyenoord: Bijlow, St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Malacia, Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie ©, Larsson
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Janssen ©, Letschert, Guwara; Van Overeem, Gustafson, Gavory; Kerk, Dessers, Tannane

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.