Van Persie doet geplaagd FC Utrecht de das om met late treffer

© Orange Pictures
UTRECHT - Het is Dick Advocaat niet gelukt een punt over te houden aan zijn eerste duel als hoofdtrainer van FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad ging met 1-0 onderuit in Kuip tegen Feyenoord, dankzij een late treffer van uitblinker Robin van Persie.
Timo Letschert (FC Utrecht): 'We hadden meer moeten killen vandaag'
De eerste helft werd gedomineerd door de thuisploeg. Routinier Robin van Persie dook meerdere malen op in het vijandelijke strafschopgebied, maar was een paar keer ongelukkig in de afronding. FC Utrecht moest zich noodgedwongen voornamelijk beperken tot tegenhouden en wist in de schaarse momenten dat het voor Feyenoord-doelman Justin Bijlow verscheen niet echt gevaarlijk te worden.
Joris van Overeem (FC Utrecht): 'De tweede helft deden we het goed'
Na de thee kwam de ploeg van Dick Advocaat ontketend uit de kleedkamer. In het eerste kwartier resulteerde dat in een grote mogelijkheid voor Joris van Overeem, die de hoek voor het uitkiezen had oog in oog met Bijlow, maar de bal naast schoot. Vlak voor het eind van de officiële speeltijd kregen de geplaagde Utrechters de deksel op de neus, toen Van Persie de winnende treffer vrij in kon koppen, na een knappe assist van St. Juste.
87' Robin van Persie [1-0]
FC Utrecht blijft dankzij de ongelukkige nederlaag steken op vijf punten uit zes wedstrijden. Hierdoor staan de Utrechters op een teleurstellende veertiende plaats in de eredivisie. Volgende week treft de ploeg FC Groningen.
Dick Advocaat (FC Utrecht): 'Tweede helft hebben wij gedomineerd'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.