Bunschoten-Spakenburg drooggelegd voor voetbalderby

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In het centrum van Bunschoten-Spakenburg geldt zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur een alcoholverbod. Op de sportparken van  Spakenburg en IJsselmeervogels mag pas na 17.00 uur weer alcohol worden geschonken.
Die maatregel treft burgemeester Van de Groep om ongeregeldheden tijdens de voetbalderby Spakenburg - IJsselmeervogels te voorkomen. De dorpsderby staat voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 weer op het programma.
De burgemeester gaat ook de thuisfeesten, die bij eerdere edities van de derby werden georganiseerd en waar wèl werd gedronken, aanpakken. Als er op die feesten meer dan 30 mensen komen, worden ze aangemerkt als evenement en moet er een vergunning voor worden aangevraagd. Burgemeester Van de Groep heeft bepaald dat er alleen een vergunning voor deze feesten wordt verleend als het evenement op geen enkele manier de drooglegging omzeilt of de openbare orde verstoort.
De wedstrijd tussen Spakenburg en IJsselmeervogels is populair onder voetballiefhebbers. Zowel lokaal, regionaal en zelfs landelijk is er veel belangstelling voor de vissersderby. Er worden zo'n 8.000 toeshouwers verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.