KNVB beker: kansen voor DOVO en Eemdijk

Veel sfeer bj de vorige bekerwedstrijd van DOVO, tegen Quick Boys
Veel sfeer bj de vorige bekerwedstrijd van DOVO, tegen Quick Boys © Namen & Rugnummers, Bert Kous
VEENENDAAL/EEMDIJK - De Derde divisionisten DOVO en Eemdijk hebben woensdagavond een goede kans om de tweede ronde te bereiken van het hoofdtoernooi van de KNVB beker. DOVO speelt thuis tegen het één klasse lager spelende Urk, Eemdijk ontvangt mede Derde divisionist ASWH.
DOVO en Urk zijn oude bekenden, die elkaar meerdere malen troffen in competitieverband. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 2016/2017, het jaar waarin de Veenendalers promoveerden naar de Derde divisie. Op Urk verloor DOVO met 2-0, in Veenendaal werd het 1-1.
Waar DOVO dit seizoen met 7 punten uit vijf duels wisselvallig is gestart, is Urk prima begonnen aan de competitie. Na vier duels heeft de ploeg negen punten verzameld en bezet het de derde plaats in de hoofdklasse B, achter de eveneens verrassende teams van DUNO en AZSV.
Urk speelde al twee bekerronden, waarin het SDO uit Bussum en Blauw Geel'38, dat in de Derde divisie speelt, uitschakelde. DOVO won in de vorige ronde van Quick Boys.
Bij DOVO keert Ralph Hovestad terug van een schorsing. Het meespelen van Nassit Maachi is onzeker.

EEMDIJK

Eemdijk debuteert in het KNVB bekertoernooi. In de voorronde was de ploeg van Hans van Arum te sterk voor hoofdklasser Vlissingen, nu treft het met ASWH een sterke Derde divisionist. De ploeg, met Houtenaar Cesco Agterberg als coach, schakelde in de voorronde Hercules uit. In de competitie heeft ASWH 7 punten, vijf meer dan Eemdijk.
Cesco Agterberg
Cesco Agterberg © Website Alphense Boys
ASWH kende zo'n 15 jaar geleden de beste periode uit de clubgeschiedenis. In 2005 werd de landelijke amateurtitel veroverd, ten koste van Argon. De club uit Hendrik Ido Ambacht won ook twee keer de landelijke amateurbeker. In oktober 2013 beleefde ASWH een historische dag. In de tweede ronde van de KNVB was in de Arena het grote Ajax de tegenstander. De Ambachters weerden zih kranig, maar verloren met 4-1.
Bij Eemdijk ontbreken nog altijd de geblesseerden Renco van Eeken, Jeffrey van den Dikkenberg, Tim van Halteren en Klaas en Jaap de Graaf.
Zowel DOVO - Urk als Eemdijk - ASWH begint woensdagavond om 19.45 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.