RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kampong beroofd van videotoren en 120 kratten bier

1/2
UTRECHT - Dieven hebben bij de Utrechtse Hockeyclub Kampong een videotoren en 120 bierkratten gestolen. De brutale roof gebeurde vorige week, waarschijnlijk van donderdag- op vrijdagnacht.

Verenigingsmanager Jans Pijbes heeft geen idee hoe de dieven het gevaarte mee hebben genomen. "Die videotoren is zes meter breed en acht meter hoog, dus die leg je niet zomaar in je kofferbak."

VIDEOTOREN

De toren is belangrijk voor de club omdat zo de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1 in beeld worden gebracht door de pers. Ook wordt de toren door de club gebruikt om bijvoorbeeld trainingen of bepaalde spelsituaties in beeld te brengen en na afloop te evalueren.

 En van de losgeknipte snoeren. En van de losgeknipte snoeren. | Foto: RTV Utrecht

HANGSLOT

Omdat de mobiele toren van de club bij drie verschillende velden gebruikt wordt, kon hij niet vastgezet worden door hem in beton te gieten. Daarom stond hij vast met een aantal hangsloten, maar dat mocht niet baten. Pijbes: "Die zijn waarschijnlijk net zo losgeknipt als bij de fietsen in de binnenstad", denkt Pijbes.

De diefstal van de 120 kratten bier is vooral een aderlating voor de organisatie van het Th Dansant. Dat is een bekend hockeyfeest dat eens in de zoveel tijd op zondagmiddag gehouden wordt.

Dit is inmiddels de tweede of derde keer"
Verenigingsmanager Jans Pijbes

Hoe opmerkelijk deze diefstal ook is, het is niet de eerste keer dat de club bezocht is door criminelen. "Dit is inmiddels de tweede of derde keer", zegt Pijbes. Volgens hem zijn andere clubs of verenigingen ook het slachtofferomdat het steigermateriaal veel waard is. "Het is echt schering en inslag wat dat betreft."

De club heeft nu een schaarwagen ingezet als tijdelijke oplossing. "Er is in de regio geen steigermateriaal beschikbaar, dus moeten we het voorlopig op deze manier doen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht